Home Info Grad u minusu, pevačima masni honorari!

Grad u minusu, pevačima masni honorari!

by redakcija

Iako je Smederevcima zbog zatvaranja Železare zarada pala ispod proseka Srbije, platiće armiju muzičara koji će ih zabavljati tokom septembra

  
Umesto da zarađuju na sopstvenim koncertima, domaći pevači se sve češće “kače” na opštinske budžete, nastupajući na brojnim manifestacijama širom Srbije. Lokalne samouprave angažuju ih na netransparentan način, po nepoznatim merilima, pa se sa razlogom sumnja da je, kao i u mnogim drugim slučajevima, reč o stranačkom ključu. Manifestacija sa najvećim brojem angažovanih pevača u Srbiji ubedljivo je “Smederevska jesen”, koja se otvara sutra, 6. septembra, i traje naredna 23 dana.

Iako je Smederevcima, zbog zatvaranja Železare, zarada pala ispod proseka Srbije, jer za jul iznosi 34.749 dinara, iz svog džepa platiće pravu armiju muzičara među kojima su: Sanja Ilić i Balkanika, Galija, Piloti, Frajle, Stupovi, Jadranka Jovanović, Oliver Njego, Kerber, Galija, Piloti, Dejan Petrović Big bend, Vampiri, Đura i mornari, Mambo star, Etno-džez trio iz Turske, Đorđe Marjanović, Boba Stefanović, Nada Pavlović, Ekstra Nena, Lola Novaković i Leo Martin.

– Od folk pevača Smederevcima će pevati: Zvezde Granda, Merima Njegomir, Žarko Dančuo, Snežana Savić, Nada Obrić, Aca Lukas, Anđelka Govedarović, Azemina Grbić, Raša Pavlović, Nedeljko Bilkić, Dragan Pantić Smederevac i Haris Džinović, koji nastupa poslednje večeri, 29. septembra.

– Umesto tri ili sedam dana, ovogodišnja manifestacija trajaće 23 dana. Zvanično će početi 6. septembra, defileom učesnika, koje će predvoditi kostiminirani likovi iz smederevske istorije, na čelu sa despotom Đurađom Brankovićem i njegovom suprugom Jerinom – kažu u organizacionom odboru.

Iako se ova manifestacija odavno najavljuje, do sada niko od gradskih čelnika nije saopštio građanima koliko će za nju biti plaćeno. Osim toga, za organizovanje muzčkog programa nije raspisana javna nabavka, iako je to zakonska obaveza grada, jer sigurno nije reč o nabavci male vrednosti, čiji je gornji limit 3.493.000 dinara. Među više od hiljadu učesnika, osim poznatih pevača, nastupiće i brojne glumačke, folklorne, sviračke, pevačke, plesne i stand-up grupe, uz likovne izložbe, tribine i sportska nadmetanja u dvadesetak disciplina.

Centralni program manifestacije, 126. po redu, održava se u tvrđavi na Dunavu, gde svoje štandove imaju izlagači poljoprivrednih proizvoda, ali i kuvari čuvenog svadbarskog kupusa, koji će se služiti ispod vašarskih šatri. U vreme održavanja „Smederevske jeseni”, posetioci svakog dana na gradskim ulicama, po diskontnim cenama, mogu da kupe voće, vino, rakiju, med i proizvode domaće i zanatske radinosti.

(D. K.)
foto: toosd

Izvor: Telegraf

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!