Home Info Grad Smederevo donirao policiji automobile i čamac u vrednosti od 4,5 miliona dinara

Grad Smederevo donirao policiji automobile i čamac u vrednosti od 4,5 miliona dinara

redakcija

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je jedan od prioriteta Vlade Srbije bezbednost i sigurnost građana.

Stefanović je rekao da nadležni neće biti zadovoljni dok svi građani ne budu maksimalno bezbedni.

Kako je saopštio MUP, Stefanović je u Gradskoj upravi Smederevo prisustvovao uručenju donacije, koju je Grad Smederevo donirao Policijskoj upravi, u vidu dva vozila, čamca i računarske opreme.

To će, prema rečima ministra Stefanovića, olakšati rad policije na terenu i učiniti je efikasnijom, a time i povećati bezbednost građana. 

"Pored zapošljavanja, novih radnih mesta, ogromnih napora koje Vlada Srbije i premijer ulažu u vaskrsenje ekonomije ove zemlje, jedan od prioriteta vlade je bezbednost i sigurnost građana", rekao je Stefanović i dodao da današnja donacija pokazuje da je to prioritet i lokalne samouprave. 

Donirana oprema će, rekao je on, značajno olakšati rad policije na terenu, jer u vreme kada kriminal ne poznaje granice i kada među kriminalcima nema jezičkih barijera, savremena tehnologija omogućiće efikasniju borbu protiv kriminala. 

Donacija je, dodao je, izuzetno značajna jer je jedan od izazova, sa kojima se suočava PU Smederevo, krijumčarenje robe i krađe koje se dešavaju na Dunavu pa je adekvatna tehnička opremljenost od prvorazrednog značaja za suzbijanje kriminala. 

Stefanović je dodao i da MUP radi na velikom projektu u vezi sa video nadzorom, ali da bez lokalnih samouprava, bilo da je reč o manjim opštinama ili gradovima, veliki i neprobojan sigurnosni sistem ne može biti u potpunosti napravljen. 

"Video nadzor je izuzetno važan kako po pitanju bezbednosti saobraćaja, tako i za prevenciju i razotkrivanje svih vidova kriminala", rekao je Stefanović, koji je sa saradnicima obišao i Policijsku upravu Smederevo. 

Govoreći o stanju bezbednosti u Smederevu, Stefanović je ocenio da zaposleni u toj policijskoj upravi odgovorno i ozbiljno rade svoj posao i da je u prethodnoj godini smanjen broj krivičnih dela počinjenih na teritoriji PU Smederevo, kao i da je smanjen i broj poginulih u saobraćajnim nesrećama sa 29 na 17. 

To je, dodao je, izvanredan napredak, ali nadležni neće biti zadovoljni dok taj broj ne bude na nuli i dok građani ne budu maksimalno bezbedni. 

Stefanović je istakao i da načelnike policijskih uprava na tom mestu drže rezultati i da su oni, za njega, jedino merilo. 

"Moraće svi mnogo više da se trude, da ulažu mnogo više napora, kako bi osigurali bezbedno okruženje i zaslužili poverenje građana", podvukao je Stefanović i dodao da će se, nakon usvajanja novog Zakona o policiji, vratiti sektorski način njenog rada kroz patrolne delatnosti, kako bi svaki građanin znao svog policajca u ulici, mesnoj zajednici i kvartu. 

Gradonačelnik Smedereva Jasna Avramović ukazala je da donacija, čija je vrednost viša od četiri miliona dinara, predstavlja nastavak ulaganja grada u bezbednost građana. 

Ona je najavila da će Grad u ovoj godini odvojiti sredstva za uvođenje video nadzora, koji je značajan ne samo za bezbednost građana, već i za očuvanje imovine.

foto: MUP/Tanjug

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!