Home Info Grad novcem građana Smedereva kupuje nagradu?

Grad novcem građana Smedereva kupuje nagradu?

by redakcija

Grad Smederevo novcem Smederevaca kupio je bezvredno priznanje iz Oksforda koje dodeljuje Evropska Biznis Skupština EBA,  tvrdi u saopštenju za javnost, dostavkljenom SDCafe-u lokalni tim pokreta „Dosta je bilo- Saša Radulović“. 
 

SAOPŠTENJE – DOSTA JE BILO – saopštenje prenosimo u celosti

Na Internet sajtu Grada nedavno je objavljeno saopštenje Evropske Biznis Skupštine u kojoj se iskazuje namera da Gradu Smederevu dodeli „međunarodnu zastavu i uverenje o investicionoj atraktivnosti". 
“Naš međunarodni ekspertski savet je prepoznao Vaš grad kao grad sa visokim investicionim potencijalima i oblast razvoja. Evropska Biznis Skupština želi da vas pozove u program „Glavna poslovna destinacija. Program ima za cilj razvoj gradova i regiona kroz ulaganja u tri ključne oblasti: obrazovanje, zdravstvena nega i urbanizam.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović prenela je članovima Gradskog veća nameru Evropske Biznis Skupštine (EBA) da Gradu Smederevu dodeli nagradu i da je „to je veoma značajno priznanje za naš grad”, stoji u saopštenju iz njenog kabineta.

Inače, prema istraživanju iz 2013. godine, koje je sproveo Centar za istraživačko novinarstvo Srbije – CINS, institucije, privatne firme i pojedinci iz Srbije godinama dobijaju nagrade Evropske poslovne skupštine (EBA) iz Oksforda i to predstavljaju kao značajan rezultat u prestižnoj konkurenciji. 

Iza nagrada koje dobitnici skupo plaćaju, međutim, krije se unosan biznis, tvrdi CINS.

 

Beograd je 2012. godine dobio nagradu za Najbolji grad, a njegov gradonačelnik Dragan Đilas za najboljeg menadžera godine. Grad je iz budžeta isplatio blizu 11.000 evra za učešće (kotizaciju) na ceremoniji. Samo za nagrade plaćeno je oko 7.280 evra.

Među dobitnicima iz Srbije su: Miroslav Bogićević, vlasnik šabačke kompanije „Farmakom MB“, zatim firme „Aks Express Kurir“ iz Šapca, „Delta Petrol“ iz Kladova, „Ekoterm 2001“ iz Kragujevca, Visoka poslovna škola u Novom Sadu i njen direktor Radovan Tomić, kao i Univerzitet „Megatrend“ iz Beograda i njegov osnivač Mića Jovanović. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!