Home Info Festival ženskog fudbal „Lepota igre“

Festival ženskog fudbal „Lepota igre“

redakcija

U nedelju, 20. marta u balonu FK Petlić na Sportskom centru u Smederevu održan je festival ženskog fudbala "LEPOTA IGRE".

Festival fudbala za lepšu stranu fudbalskog sporta organizovao je sektor bazičnog fudbala Podunavskog regiona.

Velika pomoć u realizaciji ovog projekta namenjenog najmlađim devojčicama je stigla od domaćina takmičenja FK Petlić iz Smedereva, kompanije "Agencija Data" , velikog  broja osnovnih škola iz Smederevskog regiona, Sudijske organizacije GFSS, kao i matičnog saveza u kome se organizovao festival fudbala, Gradskom fudbalskom savezu Smederevo, ali i volontera u sportu koji su dali takođe veliki doprinos.

Učešće  u takmičarskom delu je uzelo sedam osnovnih škola (Dr Jovan Cvijić, Jovan Jovanović Zmaj, Branko Radičević, Sveti Sava, Heroj Srba -Osipaonica, Barnko Radičević -Lugavčina, Dositej Obradović), kao i jedan ženski fudbalski klub (žfk Sloga-Miloševac ).

Revijalni deo festivala je pripao domaćim igračicama iz ŽFK Petlić, kao i specijanim gošćama iz ŽFK Crvena Zvezda iz Beograda, koje su zajedno dale lep primer svim učesnicima ovog festivala da je ženski fudbal u svakom smislu "LEPOTA IGRE". Pored dela u kome su prikazale svoje umeće sa loptom, igračice ŽFK Crvena Zvezda su "pozirale", jer je većina učesnica festivala želela da ovekoveči ovaj događaj fotografijom baš sa njima.

Celokupni događaj nije promako ni čelnim ljudima Gradskog fudbalskog saveza Smedereva, pa je tako, predsednik g-din Saša Branežac, sa pažnjom ispratio dobar deo utakmica naših "lepotica u kopačkama".

U vazduhu se osetila sreća i zadovoljstvo svih učesnika, a pogotovo devojčica koje nemaju baš mnogo prilika da uživaju u najbitnijoj sporednoj stvari na svetu -FUDBALU!

Nadamo se da je ovaj festival samo prvi u nizu okupljanja devojčica oko lopte na travnatoj podlozi.

I ako se kod ovakvih okupljanja sreće i zadovoljstva rezultat stavlja u drugi ili treći plan, ipak su na kraju morala da budu podeljena priznanja za najuspešnije.

Čevrto mesto osvojila je OŠ Heroj Srba iz Osipaonice. Treće je pripalo vršnjakinjama iz OŠ Dositej Obradović, vicešampionsko mesto su zazuele devojčice iz OŠ Jovan Jovanović Zmaj, dok su se na pobedničko postolje popele igračice ŽFK Sloga iz Miloševca. Uz  dužno poštovanje igračica iz ŽFK Sloga iz Miloševca, ipak sve pohvale idu školskim ekipama, koje su zauzele drugo, treće i četvrto mesto.

Praksa da ugledni sportski radnici dodeljuju pehare i medalje je ovog puta promenjena, tako da su devojčice-igračice ŽFK Petlić iz Smedereva podelile sva priznaja mlađim koleginicama. Pored priznanja za najuspešnije dodeljene su dva specijalne nagrade: besplatan odlazak na kamp ŽFK Petlić jednoj od igračica pomenutog kluba, kao i nagradu za najlepšu igračicu, da festival u pravom smislu reči opravda naziv "LEPOTA IGRE".

Na kraju veliko bravo za nastavnike, koji su svoje slobodno vreme, i nedelju iskoristili da provedu družeći se svojim učenicima na festivalu fudbala "LEPOTA IGRE".

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!