Home InfoSport Dušan Bojić i Anđela Radojičić su najuspešniji strelci naše zemlje u 2021. godini, u izboru Streljačkog saveza Srbije

Dušan Bojić i Anđela Radojičić su najuspešniji strelci naše zemlje u 2021. godini, u izboru Streljačkog saveza Srbije

Redakcija

Bojić je proglašen najboljim mlađim juniorom u disciplini vadušni pištolj, a Rodojičićeva je najbolja kadetkinja standardnom vazdušnom puškom.

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na osnovu predloga Stručne komisije, a u skladu sa Pravilnikom za izbor najboljih strelaca naše zemlje u protekloj godini, proglasio Dušana Bojića najboljim mlađim juniorom u disciplini vazdušni pištolj, dok je Anđela Radojičić najbolja kadetkinja u disciplini standardna vazdušna puška. U istoj disciplini, u kategoriji kadeta, na drugom mestu je takođe, naš Lazar Subotić. Streljačka družina „Smederevo“ se na osnovu rezultata u protekloj godini nalazi na deobi trinaestog mesta rang liste na kojoj je 30 klubova koji su osvojili bodove za plasman.

Dušan Bojić

Dušan Bojić je tri godine zaredom prvoplasirani na rang listi Streljačkog saveza Srbije. Ove, kao i prošle godine, proglašen je za najboljeg mlađeg juniora. Najboljim kadetom proglašen je 2019. godine. Bojić je u 2021. godini pobedio u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije i osvojio titulu vicešampiona na Prvenstvu Srbije u kategoriji mlađih juniora. Njegovoj listi uspeha u prošloj godini svakako treba dodati i srebrnu medalju sa Prvenstva Srbije u kategoriji juniora, kao i zlatnu medalju na Vojvodina kupu, međunarodnom turniru koji se održava u Novom Sadu. Na međunarodnom turniru u Osijeku, krajem prošle godine, Bojić je u miksu sa Jovanom Todorović iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“ osvojio srebrnu medalju.
Anđela Radojičić je na Finalu Kupa Srbije bila druga u kategoriji kadetkinja, a na Prvenstvu Srbije je bila treća. U disciplini trostav standardna vazdušna puška bila je takođe, druga na Finalu Kupa, a prva na Prvenstvu Srbije.
Lazar Subotić je, kao i Radojičićeva, u trostavu vazdušnom puškom osvojio srebrnu medalju na Finalu Kupa i zlatnu na Prvenstvu Srbije.

U poslednjih 11 godina, ovu laskavu titulu za najboljeg strelca, do sada je ponelo još samo petoro smederevskih strelaca. Petar Adamović je bio najbolji mlađi junior u disciplini vazdušni pištolj tri godine zaredom, 2016, 2017. i 2018. godine. Veljko Ilić je 2016. godine bio prvoplasirani na rang listi u dve kategorije: kadeta i mlađih juniora standardnom vazdušnom puškom. Natalija Tasić je 2015. i 2016. godine bila najbolja pionirka serijskom vazdušnom puškom. Ana Alentijev je bila najbolja juniorka vazdušnim pištoljem u 2013. godini, a prva kojoj je pripalo ovo priznanje je Jelena Jakovljević, najbolja kadetkinja 2010. godine u disciplini standardna vazdušna puška.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!