Home Info Đukić Dejanović: Nećemo se odreći nijednog načela zbog kojeg smo ponosni

Đukić Dejanović: Nećemo se odreći nijednog načela zbog kojeg smo ponosni

by redakcija

SMEDEREVO, 18. novembra 2010. (Beta)

Pozdravljajući skup socijalista u Smederevu visoki funkcioner SPS i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović je rekla da je novinari „ovih dana“ često pitaju kako će da izgledaju promene u SPS i dodala da predlaže novinarima da naprave „samo jedan grupni snimak svih nas koji smo ovde: tako će izgledati nova Socijalistička partija kako vi izgledate danas“.
 
Razlažući svoju misao Đukić Dejanović je razložila: „Spoj mladosti i mudrosti, dovoljno ozbiljnosti, dovoljno elana i dovoljno snage i hrabrosti da uzmemo budućnost u svoje ruke, i da se građani oslone na nas jer mi smo više nego odgovorni, mi znamo šta znači voditi i opštinu i grad, i državu, mi znamo koliko je važna svaka mesna zajednica“.
 
Od poslednjeg kongresa do ovog kome se približavamo Socijalistička partija Srbije je imala sve one pozicije koje jedna partija može imati: podržavali smo jednu vladu, bili smo u opoziciji, sada smo u vlasti, a da ne analiziramo onaj period  koji nam je dobro poznat pre sedmog kongresa u kome je organizovano bilo planirano da budemo demontirani i da nas nema, istakla je Slavica  Đukić Dejanović.   
 
Ona je naglasila da  će preživeti „samo ono što vredi i samo oni segmenti društva i života koji prosto veruju u sebe i sopstvenim radom krče put u budućnost“.
 
Osmi kongres SPS biće kongres promena. Ali nijednog načela zbog koga smo ponosni što smo socijalisti nećemo se odreći. Nama kongres nije trka za individualnu poziciju. Nama je kongres trka za bolju Srbiju. Nema ideja koje su čistije nego što ih nose pravi socijalisti, zaključila je Slavica Đukić Dejanović obraćajući se socijalistima u Smederevu.
 
 
(Kraj) msp

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!