Home Info DS raspustio odbor u Smederevu zbog saradnje sa naprednjacima

DS raspustio odbor u Smederevu zbog saradnje sa naprednjacima

by redakcija

Demokratska stranka raspustila je juče Gradski odbor DS u Smederevu zbog saradnje sa Srpskom naprednom strankom u tom gradu.

Predsednik Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić Kena saopštio je da je, pored saradnje sa naprednjacima, razlog za raspuštanje odbora i neaktivnost čelnih ljudi DS na lokalu.
 
Za novog poverenika DS za Smederevo on je imanovao Andreju Pavlovića.
 
– Posle nekoliko godina lutanja DS je ovde dobio čoveka koji neće ići po svoje mišljenje kod gradonačelnice Jasne Avramović već će stranku voditi u interesu građana Smedereva. Jer, i u Smederevu baš kao i na nivou republike, imamo šizofrenu bulumentu na vrhu, kojoj je sve što se desi „prvi put u istoriji“. DS se slaže s tim: prvi put u istoriji je jedna vlada za četiri godine uspela da zaduži Srbiju 10 milijardi evra, da pri tom građani žive nikad gore, sa smanjenim penzijama i platama, a jedino su zadovoljni MMF i svetski i naši bankari – kazao je Milojičić najavljujući Pavlovića kao kandidata DS-a za gradonačelnika Smedereva na narednim na izborima.

Najveći broj članova DS u Smederevu je, nakon gubitka vlasti i dolaska naprednjaka, napustio čelne funkcije u javnim preduzećima, ali je, očigledno, bilo i onih koji su zarad opstanka u foteljama ignorisali stranačku disciplinu, kazao je Milojičić.

– Posao nam je da pronađemo i nove ljude koji su spremni da idejama i radom doprinesu razvoju grada, kako bi se ova, najgora vlast otkad je Smedereva promenila. Moramo da definišemo jasnu opozicionu politiku takvoj vlasti, a to je bio problem DS-a poslednjih godina jer građanima nije jasno stavljeno do znanja u kom smeru vodimo politiku. Mnogi misle da mi u nekom obliku i sada participiramo u vlasti, a pojedinci iz DS su, svojim činjenjem ili nečinjenjem, doprineli tome i to moramo da izbrišemo i jasno pokažemo da smo jedina tačka okupljanja neistomišljenika vrhuške koja vodi ovaj grad – najavio je Pavlović prvo šta mu je činiti sada kada je na čelu smederevskog odbora DS-a.
 

M. Đorđević

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!