Home Info Državni vrh podržao Dinkićev plan B za Železaru

Državni vrh podržao Dinkićev plan B za Železaru

by redakcija

 

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u ponedeljak da je državni vrh podržao plan ministra finasija i privreda Mlađana Dinkića za spasavanje Železare "Smederevo". 
 
"Verujem da je državni vrh dobro procenio da je takav plan trenutno najbolji odgovor na problem u Železari. Svi smo svesni da bi najbolje trajno rešenje bilo dolazak strateškog partnera", kazala je ona u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta. 
 
Mihajlovićeva je naglasila da Vlada Srbije pokušava da pronađe najbolje moguće rešenje kako bi 5.000 ljudi sačuvalo svoj posao, a Smederevo nastavilo da živi. 
"Moja želja jeste da se svi uključimo u rešavanje ovog problema kako bi plan B bio što bolji i efikasniji. Mi smo partneri i radimo timski na rešavanju svih problema i izazova pred kojima se nađemo", kazala je ona. 
Mihajlovićeva je ranije istog dana televiziji Pink kazala da je plan za spasavanje Železare Smederovo samo predlog Ministarstva finansija i da Vlada Srbije o njemu još nije raspravljala, naglasivši da će plan za Železaru zaživeti tek kada ga Vlada Srbije prihvati, a da je do tada to "samo predlog ministra Mlađana Dinkića".

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!