Home Info Dragan Rudinac i Milutin Vučković predvode listu “Dosta je bilo” u Smederevu

Dragan Rudinac i Milutin Vučković predvode listu “Dosta je bilo” u Smederevu

by redakcija

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” izlazi samostalno na izbore na svim nivoima. Nakon 2 godine rada na izgradnji infrastrukture pokreta i formiranju zdrave opozicije u Srbiji, lokalni tim pokreta “Dosta je bilo” je juče predstavio svoje kandidate za odbornike u Skupštini Grada Smedereva i narodne poslanike.

Lokalnu listu će predvoditi dr Dragan Rudinac, lekar specijalista u Opštoj bolnici Sveti Luka i mr Milutin Vučković, nekadašnji direktor Gimnazije Smederevo, dok će prof. dr Željko Ivaniš, profesor na Fakultetu za bezbednost Univerziteta u Beogradu, biti kandidat za narodnog poslanika.

“Ono što izdvaja pokret ‘Dosta je bilo’ od drugih jeste dosledno sprovođenje principa otvorenosti i transparentnosti. Kao što je uređeno u zemljama razvijene demokratije, svako ko želi da postane kandidat pokreta može da se prijavi i prođe selekciju. To smo svi mi uradili i taj poziv je još uvek otvoren”, izjavio je Ivaniš.

Kako je naveo, “kap koja je prelila čašu” i zbog čega je rešio da se kandiduje u ime pokreta “Dosta je bilo” jeste razgovor sa studentom kojem je bio mentor pre 10 godina, a koji do danas nije uspeo da s zaposli u struci. “Kada naši mladi odu odavde u inostranstvo, oni se u uređenim zemljama brzo snađu. Da bismo sprečili njihov odlazak, potrebno je samo da uvedemo red i sistem”.

Dr Rudinac je naglasio da razume strah srednje generacije, jer ga je i on sam osećao. “Dokle ćemo da gledamo u pod i okrećemo glavu od ucena i nepravdi koje nam se dešavaju pred očima”, upitao je prisutne. “Smederevo ima dovoljno pristojnih i poštenih ljudi i kada bi svi oni ustali, iskorenili bismo nepravdu”.

Na pitanje po čemu će se politika pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović” u Smederevu razlikovati od ostalih, dr Rudinac je kratko rekao: “Vampriri se boje svetla. Kada ih izvedete na svetlo i pred javnost, oni se sami povlače. Zato je potpuna transparentnost naš osnovni princip – objavljivaćemo mesečno kako se troši svaki dinar iz budžeta Grada – kome je, koliko i po kom osnovu otišlo. Neće više biti tajnih ugovora i burazerskih dilova”.

“Politika može da bude drugačija i vreme je da svi zajedno to i dokažemo”, rekao je nekadašnji direktor Gimnazije. “Napali su jednu od najprestižnijih škola u Srbiji. Dogorelo je i nemamo više izbora nego da se svi angažujemo. Zajedno smo tada odbranili Gimnaziju od partokratske nemani. Sada moramo zajedno da odbranimo naš grad od iste te partokratije”, zaključio je Vučković. 

Na kraju su dr Rudinac i mr Vučković ponovili poziv Smederevcima da dođu u kancelariju pokreta na drugom spratu TC Danubius (lokal 258) svakog radnog dana od 16 do 20 časova ili vikendom od 10 do 14 i od 16 do 20, da bi potpisali podršku izbornim listama pokreta, kako bi hrabro i pristojno Smederevo imalo za koga da glasa 24. aprila.

 

Pogledajte i intervju koji je Saša Radulović dao za SDCafe.
 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!