Home InfoDruštvo Dolče i Gabana protiv „Dolče kaffane“

Dolče i Gabana protiv „Dolče kaffane“

by redakcija

Beograd — Poznati dizajneri luksuzne garderobe “Dolče i Gabana” tužili su Marka Filipovića iz Beograda zbog imena njegovog lokala “Dolče i kaffana”.

 

Iako ova kafana radi skoro godinu dana, Filipović kaže da ranije nisu imali probleme, dok im pre dve nedelje nije stigla tužba, prenosi 24. sata.

"Preko advokatske kancelarije u Beogradu, stigla nam je tužba iz Privrednog suda. Iznenadio sam se kad sam video da nas tuže “Dolče i Gabana”, a da je sud vrednost spora odredio na čak 500.000 dinara", govori Filipović.

Specifično ime kafane, bilo je simpatično vlasniku, ali i gostima. Ipak, sada će zbog toga morati na sud. 

Tražili su nam da promenimo ime kafane, ali i da platimo sudske troškove. Još ne spominju kolika bi mogla da bude odšteta jer će se o tome tek raspravljati na sudu – kaže vlasnik. 

Kafana bi trebalo 1. oktobra da proslavi godišnjicu rada. Da stvar bude gora, ročište nam je zakazano baš za 1. oktobar. Tako da za rođendan imamo jednu kaznu i suđenje, priča dvadesetdvogodišnji Filipović. 

Ovaj kafić ima samo nekoliko stolova i nalazi se u centru grada. 

"U kafiću sam i konobar i šanker i vlasnik i čistačica. Sve radim sam, a pritom sam i student ekonomije. Svaki izlazak na sud, sam po sebi mi je već veliki trošak", objašnjava Filipović. 

Ideju za ime, koje bi moglo skupo da ga košta, dobio je, kako kaže, spontano u razgovoru sa bratom. 

"Moj rođeni brat i ja smo razgovarali o tome kako bi kafana mogla da se zove. Izabrali smo da to bude simbolično ime i zbog toga što smo braća i prezivamo se Filipović, ostavili smo u imenu kafane, dva slova "f", otud “Dolče&kaffana” ", priča vlasnik.

Izvor: 24 sata

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!