Home InfoHronika Ne zna se zašto su Smederevci „pali u krevet“

Ne zna se zašto su Smederevci „pali u krevet“

by redakcija

U uzorcima koji su iz Smedereva poslati u mikrobiološku laboratoriju do 10. septembra, nije registrovano prisustvo uzročnika crevnih zaraznih bolesti.

Stručna služba Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja u Smederevo, i danas je na terenu u Domu zdravlja Smederevo i Opštoj bolnici Smederevo, sa ciljem epidemiološkog istraživanja i ispitivanja aktuelne pojave većeg broja prijavljenih poseta zdravstvenim ustanovama u Smederevu.

U ukupno 17 uzoraka koprokulture koji su poslati u mikrobiološku laboratoriju od 8. do 10. septembra 2013. godine, nije registrovano prisustvo uzročnika crevnih zaraznih bolesti.

U mikrobiološku laboratoriju 11. septembra lekari Doma zdravlja i Opšte bolnice Smederevo su poslali na ispitivanje još 18 uzoraka stolice od obolelih osoba, i taispitivanja su u toku.

O rezultatima analiza uzoraka javnost će biti blagovremeno obaveštena, navodi se u pisanoj informaciji o obolelim osobama u Smederevu, koju je Zavod za javno zdravlje Požarevac danas dostavio agenciji FoNet.

Informaciju su potpisale direktor Zavoda, prim. dr Zorica Mitić i pomoćnik direktora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, dr Vera Joković Kostić, epidemiolog.

Izvor: FoNet

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!