Home Info Devenport u poseti Smederevu

Devenport u poseti Smederevu

redakcija

Ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport danas je u poseti Smederevu. Devenport obilazi Kolektivni centar „ORA Sartid“ i novoizgrađene kuće za izbeglice u Maloj Krsni, čiju izgradnju je finansirala Evropska unija kroz projekat organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB).

Ambasador Devenport će posetiti neke od najugroženijih porodica koje su u ovom kolektivnom centru provele preko 15 godina, a koje su se uselile u nove kuće u prošle nedelje.

Za izgradnju kuća za interno raseljena lica i izbeglice iz KC „ORA Sartid“, Evropska unija obezbedila je 570.000 evra za ukupno 45 porodica. Projektom organizacije ASB najveći kolektivni centar na području bivše SFRJ, u kojem je nekada živelo preko 1300 osoba, će sada konačno biti zatvoren.

Ambasador EU  je posetu našem gradu započeo otvaranjem sistema za preradu sporednih proizvoda životinjskog porekla, čiju izgradnju je finansirala Evropska unija u okviru projekta grada Smedereva i Austrijske razvojne agencije (ADA).

Ovde će prerađivati otpad sa područja Smedereva i Kovina gde se godišnje izbaci blizu hiljadu tona otpada životinjskog porekla što ugrožava životnu sredinu.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!