Home InfoSport Deset medalja za smederevske veslače na Paliću

Deset medalja za smederevske veslače na Paliću

Redakcija

Posle prvog dana, kada su osvojili šest medalja, drugog dana tradicionalne 60. po redu regate Vojvodina Open, veslači Smedereva osvojili su još četiri odličja, jednu zlatnu i srebrnu i dve bronze. Najsjajnije odličje pripalo je Lazaru Živanoviću koji je veslao u kombinovanom reprezentativnom četvercu u kome su još bili Marko Marić iz Danubiusa, Sergej Cipak sa Palića i Ognjen Dobrić veslač Grafičara. Srebnu medalju osvojio je četverac u sastavu Mihajlo Stojanović, Mihajlo Milovanović, Đorđe Rapajić i Pavle Stojnić. Dve bronzane medalje osvojile su devojke, Milka Zdjelar u skifu za juniorke, i pionirke u dublu u sastavu Teodora Radulović i Anđelija Perović.

Prvog dana zlatna odličja pripala su seniorskom dvojcu bez kormilara u sastavu Miroslav Jovanović i Marko Torbica, kombinovanoj kadetskoj posadi dubl skula u kome su veslali Lazar Živanović (VK Smederevo) i Marko Marić (VK Danubius) i Jovani Vučić u skifu za kadetkinje. Srebro je pripalo Milki Zdjelar u skifu za seniorke, a njena klupska drugarica Milica Mladenović okitila se bronzom. Drugo srebro osovjio je četverac bez kormilara u kome su veslali Mihajlo Stojanović, Mihajlo Milovanović, Đorđe Rapajić i Pavle Stojnić.

Ukupan učinak smederevskih veslača na regati na Palićkom jezeru jeste 10 medalja, četiri zlatne i po tri srebrne i bronzane. Sredinom ovog meseca smederevske veslače očekuje 3. regata Svetskog kupa u Lucernu u Švajcarskoj kao i  četvrto kolo Omladinske lige Srbije.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!