Home Info Delegacija od 50 socijalista posetila Miloševićev grob

Delegacija od 50 socijalista posetila Miloševićev grob

redakcija

Povodom 20 godina od osnivanja Gradskog odbora SPS predsednik Gradskog odbora SPS Smedereva Branče Stojanović sa delegacijom od 50 socijalista položio je u Požarevcu cveće na grob Slobodana Miloševića.
 
Kasnije, na svečanoj sednici Gradskog odbora SPS u Smederevu, Stojanović je podsetio da su se socijalisti okupili da bi se podsetili na 12. oktobar, kada je osnovana Socijalistička partija Srbije u Smederevu.
 
„Smederevo je bilo među prvim gradovima u Srbiji gde je za vrlo kratko vreme osnovana SPS. Sigurno je da smo svi svesni da je Socijalistička partija Srbije, jeste formalno nastala tada 1990. ali da mi za sobom imamo velike i dugogodišnje političke tradicije“, rekao je Stojanović.
 
„To je bilo vreme početka raspada SFRJ, blokovske podele sveta, rušenja Berlinskog zida, antikomunizma, vreme kada je umesto bauka komunizma, kako je to nekada govorio i pisao Marks, Evropom kružio bauk antikomunizma i antisocijalizma“ poručio je Stojanović.
 
Stojanović je naglasio da se istorija SPS deli na period pre 2000. i posle te prelomne godine kao i istorija Srbije.  
 
„Istorija naše stranke se deli na dva dela: pre 2000. i posle 2000.  Isto kao i istorija Srbije. Socijalistička partija Srbije u Smederevu od 1990. do 2000 god. samostalno je vršila vlast i ubedljivo pobeđivala na svim izborima (predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim). (Beograd, Kraljevo, Čačak, Užice, Niš, Smederevska Palanka i dr.). SPS je tada u Smederevu od 70 odborničkih mesta u Skupštini grada osvojila 42 i opet samostalno vršili vlast.“
 
Na kraju svečane sednice u Smederevu Branče Stojanović je uručio partijske knjižice 102 Smederevaca čija je prosečna starost ispod 35 godina.
 
(Kraj) msp

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!