Home InfoDruštvo Deca ostala bez paketića jer su igračke koje su se u njima nalazile – donacija vrtićima

Deca ostala bez paketića jer su igračke koje su se u njima nalazile – donacija vrtićima

by redakcija

Nastavljajući višegodišnju tradiciju u gradu na Dunavu, kompanija "HBIS Srbija" je povodom novogodišnjih praznika mališanima iz četiri vrtića smederevske predškolske ustanove "Naša radost" darivala ukupno 250 paketića.

Generalni direktor Džao Đun je obradovao decu iz Vranova, Ralje, Radinca i iz mesne zajednice "25. maj", ne sluteći da će neki od mališana – umesto sa osmehom na licu – kući otići u suzama.

Jer, posle svečane podele darova i fotografisanja, mališani su ostali bez paketića jer se ispostavilo da su igračke koje su se u njima nalazile, zapravo, donacija vrtićima! Ne čudi, stoga, burno reagovanje roditelja posredstvom društvenih mreža…

– Od srca hvala za brojne suze mališana iz Vranova. Kao što su paketiće dobili, tako su morali i da ih vrate. Sramota je to što su decu ovako iskoristili radi fotografisanja – napisala je jedna ogorčena majka na "Fejsbuku".

Iako zahvalni na donaciji, mnogi Smederevci smatraju da je podelu poklona trebalo organizovati na drugačiji način.

– Kako detetu od četiri ili pet godina, koje je dobilo paketić i jedva čeka da ode kući kako bi videlo šta je unutra, objasniti zašto vaspitačica vadi igračke, a njemu vraća kesu sa nekoliko slatkiša – pita se jedna od majki koja je želela da ostane anonimna.

Nažalost, uprkos našem obraćanju i obećanju vršioca dužnosti direktora Predškolske ustanove Svetlane Marković da će se naknadno javiti, iz "Naše radosti" nismo dobili objašnjenje nemilog događaja koji će mališani, nažalost, pamtiti duže od radosti zbog posete direktora kompanije "HBIS Srbija".

Nezvanično

U kompaniji"HBIS Srbija" nisu imali zvaničan komentar na epilog njihove plemenite želje da nastave tradiciju darivanja u Smederevu, ali smo nezvanično saznali da su igračke zaista bile namenjene Predškolskoj ustanovi – da bi ulepšale detinjstvo svim mališanima…

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!