Home Info Dačić: Srbija je država propuštenih prilika

Dačić: Srbija je država propuštenih prilika

by redakcija

Oni koji su došli na vlast posle 5. oktobra potvrdili su nepisano pravilo da je Srbija država propuštenih prilika, jer su oni propustili priliku i izneverili očekivanja naroda, rekao je na konvenciji SPS–PUPS–JS i predsednički kandidat Ivica Dačić.

Na konvenciji su predstavljeni i kandidati za narodne poslanike iz Podunavskog regiona.

"Naša partija je oduvek imala veliki broj glasova i nadam se da će ponovo Smederevo i Podunavski okrug biti bastion Socijalističke partije Srbije i koalicije", naglasio je na predizbornoj konvenciji u smederevskoj Dvorani sportova Ivica Dačić.

Govoreći o promenama 5. oktobra Dačić je izneo uverenje da "oni nisu promenili Miloševića da bi uveli demokratiju i nisu se oni borili za demokratiju – borili su se za vlast. Borili su se da tu vlast zloupotrebe umesto nekoga drugog za koga su govorili da je tu vlast zloupotrebljavao".

Dačić je naglasio da što se njega tiče, ko zloupotrebljava vlast "bio naš ili njihov" zna se "gde treba da bude".

On je izračunao da je Milošević na vlasti bio 10 godina a "oni" su bili 12 godina i upitao se šta su to "oni uradili za 12 godina".

Uspeli su da prodaju železaru za 23 miliona, uspeli su da rasprodaju i obave pljačkašku privatizaciju, zaključio je Dačić i upitao da li je možda on u tome učestvovao.

"I oni koji su bili gori pre 2000. sada treba nama da budu nada za bolje sutra! Teško toj Srbiji kome su oni bolje sutra!"

Dačić se osvrnuo i na svoj rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova istakavši da je policija, na čijem je čelu, za četiri godine postala druga institucija u Srbiji po poverenju građana.

"Za mene je to velika pohvala i veliko priznanje, naročito zbog toga što smo do 2000. godine optuživani da naša policija bije narod. Ovoga puta, policija je bila zaštitnik naroda, u službi naroda, u pravom smislu reči narodna policija, da ne kažem milicija" zaključio je Dačić.

On je na konvenciji rekao da je danas predviđena akcija hapšenja dilera droge po školama.

"Svako ko se zatekao blizu školskog dvorišta je pretresen. Nađeno je nekoliko laboratorija marihuane, nađena je izvesna količina droge, ljudi su privedeni, skupljene su informacije, moramo da zaštitimo našu decu i očekujem za to podršku javnosti" rekao je Dačić.

Dačić je posebno pozdravio predstavnike sindikata i poručio da koalicija nema drugi program "i ne možemo da ga imamo" osim socijalne povelje i socijalnog dijaloga koji treba da vladaju u društvu" zaključio je Dačić danas na konvenciji u Smederevu.

msp

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!