Home Info Cvetković 37. na svetskom kupu u Italiji

Cvetković 37. na svetskom kupu u Italiji

by redakcija

Padobranac Aleksandar Cvetković zauzeo je 37. mesto u Italiji na najvećem svetskom padobranskom kupu u standardnoj disciplini skakanje na cilj.

Na takmičenju koje je završeno na sportskom aerodromu u italijanskom gradu Belunu učestvovao je 171 padobranac iz 28 zemalja sveta. Takmičenje je zbog nevremena skraćeno sa osam na sedam serija.
 
Jedini predstavnik Srbije, Aleksandar Cvetković (31) iz Smedereva u šest serija držao je 20. mesto, a u sedmoj je, zbog vetra, doskočio pet centimetra dalje od cilja i u ukupnom plasmanu, sa 14 kaznenih bodova, plasirao se na 37. mesto.
Prvo mesto, sa tri centimetra odstupanja od cilja, dele Italijan Đuzepe Trezoldi, Čeh Tabor Hinek i Slovenci Peter Balta i Uroš Ban.
 
Najbolje plasirani takmičar iz Hrvatske Damir Sladetić je na 19. mestu, a najbolje plasirani padobranac iz Bosne i Hercegovine je Draško Lajić na 87. mestu. Iz regiona na svetskom kupu padobranaca u Belunu takmičili su se i sportisti iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Cvetković skače od 16. godine i početkom avgusta, na aerodromu Erden u bugarskom gradu Montana premašio je lični rekord od 2.300 skokova.
 
Naš Aleksandar osvojio je više od 170 medalja na domaćim i svetskim takmičenjima. 

Izvor: Vesti online

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!