Home Info “Čarobnjak iz Oza“ u Smederevu

“Čarobnjak iz Oza“ u Smederevu

by redakcija

„‘Suvenir’ je multidisciplinarni nastup, struktura koja se može prilagođavati raznim prostorima i sa fleksibilnom grupom umetnika“, napisao je u katalogu manifestacije vođa grupe, glumac i reditelj
Andrea Benaljo.

Italijanski glumci će istu predstavu odigrati i sutra, 19. avgusta, na Gradskom trgu.

O predstavi “Čarobnjak iz Oza“ reditelja Zoltana Puškaša, kritičar novosadskog „Dnevnika“ Igor Burić, kaže da su dva najveća kvaliteta te predstave „provokativna rediteljska postavka i sjajna glumačka izvedba“.

U pratećem programu grupa Secondhadnersi je juče, 17. avgusta, izvela “Predstavu za muziku“ na Gradskom trgu. Muzika se sastojala od delova i/ili celina poznatih kompozicija kao i stihova antologijske vrednosti koji ovim delima daju ozbiljnost a dodavanjem manje ili više uspelih nestandardnih muzičkih sadržaja.

U glavnom programu Narodno pozorište iz Užica izvelo je dramu “Ines de Kastro“ Džo Kliford u režiji Nemanje Rankovića. Reč je o predstavi koja se bazira na čuvenom portugalskom mitu o nesrećnoj ljubavi prestolonaslednika i dvorske dame koju je reditelj Nemanja Ranković preneo u savremeno doba preispitujući položaj žene u politički turbulentnim okolnostima.

U petak, 19. avgusta, poslednjeg takmičarskog dana festivala, nastupiće glumci Narodnog pozorišta Niš sa Nušićevom komedijom „Ožalošćena porodica“ u režiji Andraša Urbana.

Predstava je najavljena kao „novo, radikalno tumačenje klasičnog dela Branislava Nušića, od reditelja Andraša Urbana, koji je dobio nagradu na prvom festivalu “Tvrđava teatar“.

Treći “Tvrđava teatar“ završava se 20. avgusta. Tada će biti uručene nagrade najboljoj predstavi, režiji, glumici, glumci i izvedena „Lisabonska priča“, fado balet za pobednike. Libreto je napisala Maja Volk, koreograf je Aleksandar Ilić.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!