Home InfoEkologija Budžet je pravljen dok kriza nije bila pred vratima

Budžet je pravljen dok kriza nije bila pred vratima

by redakcija

Mogući odlazak kompanije Ju es Stil (U.S.S. Serbia)  iz Smedereva u kome previše firmi ne radi, potpuno bi umrtvio grad od oko 140.000 stanovnika. Zato je pitanje punjenja budžeta životno pitanje.

"Budžet Smedereva za 2012.  je 2,650 milijarde i to bi zadovoljilo potrebe grada u ovom trenutku. Međutim, treba imati u vidu da je budžet pravljen  novembru, kada drugi talas krize nije bio pred vratima Smedereva i kada nisu postojale najave da će biti određenih problema sa kompanijom Ju es stil, rekao je agenciji Beta gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

"Ako drugi talas krize bude ovakvom dinamikom ušao u naš grad, u poslovanje firmi, odraziće se na nivo ličnih dohodaka, samim tim na doprinose kao  većinski izvor punjenja budžeta – više od milijardu dinara samo u 2011. – moramo da budemo veoma oprezni jer ovakva ekonomska kretanja bitno utiču na priliv sredstava u budžet" objasnio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je naglasio da budžet nije planiran sa deficitom, za šta grad ima dozvolu Ministarstva finansija "već da ispuni obaveze iz 2011" i da ima "razvojnu komponentu" kroz kreditnu investiciju.

"Grad može da ima kapitalne investicije u 2012.  na nivou oko 160 miliona dinara po osnovu kreditnog zaduženja, i po osnovu kapitalnih investicija još nekih dvestotinak miliona dinara" obrazložio je gradonačelnik visinu budžeta i funkcionisanje.

Grad mesečno potroši onoliko koliko u pojedinom mesecu uspe da skupi, što će reći da Smederevo svakodnevno potroši nešto više od pet miliona dinara da bi grad mogao "normalno da živi".

msp
 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!