Home InfoSport Bojiću zlato na Vojvodina kupu

Bojiću zlato na Vojvodina kupu

Redakcija

Dušan Bojić je osvojio zlatnu medalju vazdušnim pištoljem, u kategoriji juniora, na četrvtom međunarodnom turniru vazdušnim oružjem Vojvodina kup, koji je održan u Novom Sadu. U istoj disciplini u kategoriji seniorki Ana Alentijev je bila deveta.

Na četvrtom Vojvodina kupu, na vazdušnom strelištu Sportskog centra „Sajmište“ u Novom Sadu, gde su se ove godine okupili učesnici iz četiri države, strelac „Smedereva“ Dušan Bojić osvojio je zlatnu medalju, u takmičenju juniora vazdušnim pištoljem sa 557 krugova. Srebrnu medalju sa deset krugova manje osvojio je Uroš Vukojević iz Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda, a bronzanu Vuk Nikolić iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“, takođe iz Beograda sa 530 krugova. Iako su nastupila samo 3 takmičara u ovoj kategoriji, naš strelac se kao jedini junior, na osmom mestu, kvalifikovao za finale u opštoj kategoriji i završio takmičenje šesti. Zlatnu i srebrnu medalju osvojili su reprezentativci Srbije Damir Mikec i Duško Petrov, a bronzanu Predrag Rakić iz Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji seniorki u istoj disciplini, naša Ana Alentijev sa 547 krugova, je bila prva ispod crte za ulazak u finale, u kome su medalje podelile reprezentativka Srbije Zorana Arunović zlatnu i Brankica Zarić, iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ srebrnu, a bronzanu Jovana Todorović iz SK „Novi Beograd Ušće“ iz Beograda. Nastupilo je 16 seniorki.

U nedelju, 11. aprila na vazdušnom strelištu Sportskog hale Smederevo održaće se Prvenstvo centralne Srbije u B i C programu. Pioniri i pionirke će se takmičiti u disciplinama serijska vazdušna puška i vazdušni pištolj, a juniori i juniorke i seniori i seniorke, samo serijskom puškom.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!