Home InfoKultura Besplatna škola repa za mlade u Smederevu

Besplatna škola repa za mlade u Smederevu

redakcija1

Ovog maja u Smederevu otpočinje projekat u kome će prve veštine u repovanju, sa iskusnim mentorom, moći da steknu mladi Smederevci stariji od 11 godina. Cilj ovakvog poduhvata je popularizovanje rep i hip-hop potkulture, koja zaokuplja pažnju mladih, ali i njihovo aktivno uključivanje u društveni život grada putem angažovane kulture.

Radionice repa, koje će se odvijati tokom maja, juna i jula 2021. godine imaju za cilj da okupe mlade talentovane i zainteresovane Smederevke i Smederevce, kojima će praktična znanja o procesu stvaranja rep pesama prenositi iskusni mentor, Miloš Stefanović, poznat kao dugogodišnji stvaralac u ovom muzičkom žanru pod imenom Sinovatz. Kroz rad u mallim grupama, polaznici škole repa proći će kroz sve faze stvaralaštva, od osmišljavanja rima, preko muzičkog stvaralaštva, do produkcije pesme i spota.

 

Rad u zatvorenom i na otvorenom prostoru odvijaće se uz mere zaštite od virusa, u skladu sa preporukama u datom trenutku. Nakon višenedeljnog procesa učenja i treninga, polaznici će zajednički stvoriti jednu profesionalnu pesmu, za koju će biti izrađen spot, i koja će biti promovisana na društvenim mrežama.

Cilj organizatora projekta Rimotvorci jeste da omogući mladim ljudima našeg grada da se uključe u društveni život putem angažovane kulture koja je njima bliska. Eksperimentisanje u stvaralaštvu otvoriće vrata kreativnom uključivanju mladih, a najtalentovaniji među njima prepoznaće nove putanje za svoj daji rad i delovanje, kroz buduće projekte škole repa Rimotvorci.

 

Svi zainteresovani reperi i reperke mogu se prijaviti za radionice do 13. maja putem Instagram i Fejsbuk profila Rimotvorci. Potrebno je samo da snime svoj video u kome će kratko odrepovati bilo šta – nešto o sebi, ili o temi koja ih zanima.

Proglašenje odabranih polaznika biće javno, 14. maja, na tribini o potkulturi repa kroz vreme i prostor, koja će se tada održati u Etno kafeu, i na koju su takođe pozvani svi zainteresovani sugrađani.

 

 

0 komentara
1

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!