Home Info Ana Alentijev sedma u Plzenu

Ana Alentijev sedma u Plzenu

by redakcija

Juniorka Streljačke družine „Smederevo“ Ana Alentijev imala je sjajan dan u Plzenu na takmičenju „Streljačke nade“. Ubila je novi lični rekord malokalibarskim pištoljem od 573 kruga i kao četvrta se plasirala u finale jednog od najjačih juniorskih turnira na svetu. U finalu je sa 11 hitova zauzela 7-mo mesto. Debitantkinja na međunarodnim takmičenjima Ana Todorović ostvarila je veoma dobrih 550 krugova i zauzela 35-to mesto u konkurenciji 49 takmičarki iz 22 zemlje.

 Seniorka Jasmina Grgić na svom drugom Svetskom kupu ove godine, u Mariboru, nastupala je u obe discipline pištoljem, za „em–ku–es“ (MQS) i daleko premašila normu. U disciplini sport pištolj (30 + 30 metaka) zabeležila je rezultat od 566 krugova (555), a vazdušnim odličnih 381 krug (365) 

Smederevske pištoljašice, u nedelji za nama, imale su odlične nastupe na najjačim međunarodnim turnirima. Juniorka Ana Alentijev i mlađa juniorka Ana Todorović, nastupile su na 24. Turniru „Streljačke nade“ u Plzenu (Češka), a seniorka Jasmina Grgić na Svetskom kupu u Mariboru (Slovenija). 

Ana Alentijev je imala sjajan dan u Plzenu. Ubila je novi lični rekord malokalibarskim pištoljem od 573 kruga (284, 289) i kao četvrta se plasirala u finale jednog od najjačih juniorskih turnira na svetu. Finale je vredelo 570 krugova. U finalu je sa 11 „hitova“ zauzela 7-mo mesto. Sa 13 se ulazilo u meč za bronzu. Najmlađa smederevska pištoljašica i debitantkinja na međunarodnim takmičenjima Ana Todorović, takođe je zabeležila svoj lični rekord u ovoj disciplini i sa veoma dobrih 550 krugova (274, 276) zauzela 35-to mesto u konkurenciji 49 takmičarki iz 22 zemlje.

Alentijev je nastupila i u disciplini vazdušni pištolj. Ekipno su srpske juniorke zauzele šesto mesto u konkurenciji 13 selekcija (Jovana Dragačevac  376, Lea Aleksić 369 krugova, Ana Alentijev 364 kruga).
Seniorka Streljačke družine „Smederevo“ Jasmina Grgić, na svom drugom Svetskom kupu ove godine, u Mariboru, nastupala je u obe discipline pištoljem, za „em–ku–es“, odnosno „minimalni kvalifikacioni rezultat“ (MQS – The Minimum Qualification Scores, koji je obavezan, za strelce koji želi da učestvuje na takmičenjima Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF – International Sport Shooting Federation) i daleko premašila normu. U disciplini sport pištolj (30 + 30 metaka) zabeležila je rezultat od 566 krugova, deset više od kvalifikacione norme (555). Preciznu je pucala 288 krugova (95, 98, 95), a brzu 278 (93, 95, 90). Zablistala je vazdušnim pištoljem sa odličnih 381 krugom (95, 95, 95, 96). Norma u ovoj disciplini je 365 krugova. Na Svetskom kupu u Mariboru učestvovalo je više od 600 strelaca iz 59 zemalja.

Trener smederevskih pištoljašica i u trenerskom timu reprezentacije Srbije saradnik za mlađe kategorije pištoljem Boban Marinković kaže: Raduje me dobra forma naših pištoljašica na početku MK sezone. Ovo su svakako bila najjača takmičenja u prvom delu MK sezone i veoma raduje što su devojke uspele da ostvare svoje lične rekorde i rezultate u gornjim granicama svojih mogućnosti. Nastavićemo vredno da treniramo i u nastavku sezone očekujem još bolje rezultate i dobre plasmane.

Jasmina Grgić i Ana Alentijev, sledećeg vikenda, nastupiće na Finalu Kupa Srbije. Pored smederevskih pištoljašica plasman u seniorsko finale obezbedio je i Nikola Simić, u disciplini 60 metaka ležeći. Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije, A program, 25m/50m, održaće se  na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!