Home Info 140.000 EUR za Regionalni centar za razvoj zaposlenih u obrazovanju

140.000 EUR za Regionalni centar za razvoj zaposlenih u obrazovanju

by redakcija

Direktor kancelarije švajcarske Agencije za razvoj i saradnju, Beatrice Meyer, i gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević potpisali su u petak, 30. marta, ugovor o donaciji švajcarske Agencije Regionalnom centru za razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevo.

Donacija je namenjena adaptaciji trećeg sprata "Monopola" za potrebe smeštajnih kapaciteta Regionalnog centra. Naime, ovim sredstvima, pored ostalog, biće uređeno 9 dvokrevetnih i trokrevetnih soba, sa ukupno 33 ležaja.

Švajcarska agencija za razvoj i saradnju se saglasila da obezbedi sredstva za rekonstrukciju i opremanje budućih smeštajnih kapaciteta Centra, u maksimalnom iznosu od 140.000 EUR, od maksimalnih ukupnih sredstava za rekonstrukciju i opremanje u iznosu od skoro 190.000 EUR, dok je lokalna samouprava dužna da obezbedi preostala sredstva, koja prema orijentacionoj proceni potrebnih investicija troškova ne premašuju 50.000 EUR.

Direktor Projekta je mr Borivoje Janošević. On će vršiti kontrolu i nadzor rekonstrukcije i biće odgovoran za radove na mestu izvođenja.

Grad Smederevo je dobio privilegiju da može da formira ovakav Centar i da ga uz pomoć i donaciju Vlade Švajcarske opremi svim što je potrebno za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Ovu pomoć će Vlada švajcarske Konfederacije kontinuirano obezbeđivati u nekoliko narednih godina.

Izvor: eKapija

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!