Home InfoHronika Žrtve od lažnih činovnika Interpola traže pare

Žrtve od lažnih činovnika Interpola traže pare

by redakcija

U Osnovnom sudu u Smederevu danas je, saslušanjem oštećenih, nastavljeno suđenje Snežani Tuzlak i Novici Đurđević, koji su, lažno se predstavljajući kao službenici Intepola, prevarili veći broj građana nudeći im posao u toj organizaciji.

Prevareni građani danas su dali izjavu u sudu i zatražili da im se vrati novac. Procenjuje se da su Tuzlak i Đurđević prevarom od većeg broja građana uzeli ukupno više desetina hiljada evra, obećavajući im posao u Interpolovom centru koji navodno treba da bude otvoren u Smederevu.

Optuženi Đurđević se predstavljao kao savetnik direktora Interpola za jugoistočnu Evropu, a Snežana Tuzlak kao direktor beogradske kancelarije Interpola za jugoistočnu Evropu i menadžer za ljudske resurse.

Svedoci su potvrdili da su za navodnu "proveru identiteta u policiji" plaćali 200 evra, dok se za obuku plaćalo 1.500 evra, a kondicioni treninzi plaćali su se dodatno.

Kandidatima je rečeno da će, kada prođu obuku, dobiti posao u Interpol centru koji će biti lociran u Smederevu, na prostoru bivše kasarne, i da će im biti vraćen sav novac. Suđenje će biti nastavljeno u avgustu, i tada će biti saslušano još oko 20 oštećenih.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!