Home Info „ZLATNI MOMCI“ Basket IN-a

„ZLATNI MOMCI“ Basket IN-a

redakcija

Selekcije „Basket in“-a, učesnik su i po 4-ti put na ovom medjunarodnom turniru. Prvi put, 2009., učestvovali smo sa selekcijom kadeta, pod imenom „Basket in“ i pod vodjstvom trenera Z.Todorovića, u kojoj ekipi je bilo i igrača iz KK „Smederevo“. Medju 6 ekipa, nije ostvaren zapažen takmičarski rezultat. Sledeće, 2010., takodje učestvovali smo sa selekcijom kadeta – pod vodjstvom trenera, N.Ilića – takodje, bez zapaženog takmičarskog rezultata, odnosno 5-ti od 6 ekipa.

Takmičarski rezultat je tek ostvaren, osvajanjem III mesta, od 5 ekipa u pionirskoj selekciji, 2011.

I ove, 2012., učešćem sa juniorskom selekcijom, „Basket in“ Smederevo – Republika Srbija, je pobednik u takmičarskom delu turnira, po bod sistemu, medju još 3 učesnika: KK „Jelenje“ iz Dražica (RH); KK „Vogošća“ iz Vogošća (BiH) i KK „Maksimir“ iz Zagreba (RH) – osvojivši pehar i zlatne medalje.

Vredno je ovde napomenuti, da su u ekipi „Basket in“-a bili: Nikola Radić, Nikola Vujković, Aleksandar Petrović, Stefan Novaković, Vojin Arsić, Božidar Tanasković, Nikola Kukić, Mihailo Todorović, Mladen Stojanović, Danilo Despotović, Stefan Radosavljević, Miloš Antić.

Svi igrači zaslužuju pohvale, iskrene čestitke na trudu i pruženoj igri na parketu, na fer borbi i respektu protivnika, težeći da se svaki od njih pobedi, da se bude najbolji, ali samo u sportskom nadmetanju.

Ako bi se pokušalo da se od ekipe izdvoje i neki pojedinačno, onda svakako zavredjuje pažnju dokaz da su ovi sada i „zlatni momci“ turnira, napredovali u košarci, a vidan napredak je očigledan kod Nikole Vujkovića i Božidara Tanaskovića.

Ovde se još jednom zahvaljujemo domaćinu KK „Vogošća“ na prijemu, ugošćenju i dužnoj prijateljskoj pažnji sve vreme turnira, te na izvanrednoj saradnji sa ljudima iz Kluba, ali i iz Vogošća. Reči zahvalnosti izražavamo gostujućim ekipama iz Zagreba – KK „Maksimir“ i Dražica – KK „Jelenje“, uz iskrene čestitke na sportskim i fer susretima izmedju ekipa, na onom sportskom duhu koji značajno izgradjuje ljude kao kosmopolite i buduće predvodnike u medjuljudskoj, ali i medjinarodnoj ili i regionalnoj saradnji, polazeći od naučnuh teorija i mislilaca da je čovek društveno biće, i da mu svaka ograničenja i zatvaranja u sebe i samoća nije svojstveno. A ovakvi i slični susreti, posebno još i takmičenja, pravi su primer za pravilan psihofizički i duhovni razvoj ličnosti i njihove svesti o zajedeništvu na planovima od interesa ljudskog roda.

 

Uprava „KK Basket IN“

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!