Home InfoHronika Najluksuznije državne vile

Najluksuznije državne vile

by redakcija

Novi predsednik Tomislav Nikolić uskoro treba da izabere zdanje u koje će se useliti – vilu u Užičkoj ili vilu u Tolstojevoj ulici u Beogradu. Obe vile su na spisku objekata kojima raspolaže vlada, a označeni su kao rezidencijalni. S druge strane, država ima i devet luksuznih objekata.

Na spisku luksuznih rezidencijalnih objekata su: kompleks letnjikovac Obrenovića ("Zlatni breg" i "Seoska kuća" u Smederevu), dve vile u Beogradu, u Lackovićevoj 10 i Užičkoj 38, u Topoli ima tri: "Glavna vila", vila "Grm" i vila "Šumadija", na Fruškoj gori, takođe u Nacionalnom parku, nalazi se "Glavna vila", a u Vrnjačkoj Banji vila "Kopaonik".

Gotovo polovina ovih objekata izgrađena je za vreme dinastija Obrenović i Karađorđević, a verovatno u najboljem stanju je vila "Zlatni breg" u Smederevu, koja je prošle godine ugostila regionalne lidere.

Vila u Užičkoj 38 dugo je pripadala gradu Beogradu, da bi potom bila dodeljena Vladi, ali u njoj niko od zvaničnika nije stanovao. U Nacionalnom parku Fruška gora, u Vorovu, sagrađen je 1964. godine objekat "Glavna vila", takođe reprezentativno zdanje.

Izvor: 24 sata

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!