Home Info Završena izgradnja hale za PKC

Završena izgradnja hale za PKC

redakcija

Nova proizvodna hala za PKC- finsku fabriku kablova za autoindustriju, čiju izgradnju sa 8 miliona evra finansira grad Smederevo, završena je. 

Hala od 20.000 kvadratnih metara na parceli od šest hektara u industrijskoj zoni Smederevo izgrađena je u rekordnom roku, za tri meseca. Izvođač radova je konzorcijumom koga predvodi smederevska građevinska firma ITG.

Grad je podigao kredit u iznosu od oko 8 miliona evra za finansiranje radova. Od izdavanja hale u zakup, ova investicija mogla bi da bude isplativa za deset godina. Prema najavama, hala bi trebalo da se preda finskom investitoru  7 ili 8. decembra.
Krajem ove sedmice očekuje se puštanje u rad merno- regulacione stanice za snabdevanje gasom industrijske zone.
Finska kompanija, koja trenutno u iznajmljenoj hali zapošljava 350 radnika, garantovala je da će do kraja 2016. godine zaposliti 1.500 ljudi i  uložiti osam miliona evra u pogone. 

PKC grupa radi projektovanje, proizvodnju i integraciju električnih distributivnih sistema, elektronike i srodnih komponenti za industriju. Ima pogone u Brazilu, Kini, Estoniji, Nemačkoj, Meksiku, Poljskoj, Rusiji i SAD. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!