Home InfoPolitika Zajedničko saopštenje opozicije u Skupštini grada Smedereva

Zajedničko saopštenje opozicije u Skupštini grada Smedereva

by redakcija

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

Povodom poslednjih dešavanja u Maloj Krsni, koja se nalazi na teritoriji našeg grada, imamo obavezu da delujemo odmah i obratimo se javnosti.

Mi, dole potpisani predstavnici koalicija Smederevo protiv nasilja, koju čine lokalni odbori Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije i Demokratske stranke, koalicije NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i POKS Smederevo, grupe građana Za naše Smederevo – dr Ivan Stevanović i pokreta Budimo Smederevo, svesni važnosti formiranja najšireg fronta u borbi za vraćanje dostojanstva svih stanovnika Smedereva, izdajemo ovo saopštenje kojim obaveštavamo sve sugrađane o zajedničkom delovanju u promovisanju demokratskih vrednosti  i zaštite sloboda i prava građana.

U gradu u kome  odluke ne donose Smederevci, već partijski komesari na osnovu ličnih interesa, gde se godinama sprovodi kapilarni teror, regrutuju se najgori i oni sa ivice zakona, kako bi ponižavali i ucenjivali najslabije i socijalno ugrožene građane Smedereva.

Zbog svega navedenog zahtevamo ponavljanje lokalnih izbora! Svesni smo da su lokalni izbori u Smederevu pokradeni i da se se migracija glasača dešavala i u novembru prošle godine, na šta smo i ukazivali u prethodnom periodu. U vreme predizborne kampanje smo na osnovu privremene promene adrese dobili nove Smederevce iz Požarevca, Vršca i Pančeva. Kao još jedan dokaz za ovu tvrdnju iznosimo rezultate popisa iz 2022. godine po kojima je Smederevo imalo  98.677 stanovnika, od čega 80.207 punoletnih, dok je u birački spisak upisano 94.958 građana sa pravom glasa. To jasno implicira da su taj višak od skoro 15.000 ljudi činili glasači, koji su namenski prijavljivani u Smederevu.

Takođe, zbog izigrane volje birača koji su glasali za određene političke opcije u Smederevu, verujući da svoj glas daju opoziciji, na kraju smo svedočili  besprizornoj prodaji tih glasova i falsifikovanju rezultata lokalnih izbora.

Ovom prilikom pozivamo sve opozicione stranke i grupe građana, koje deluju na teritoriji grada, da nam se pridruže u inicijativi za nove, slobodne i pravedne lokalne izbore i tako još jednom pokažu da nas zaista ima više i da ne pristajemo na represiju osione skupine na vlasti.

Smederevo, 12.mart 2024.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!