Home ZanimljivostiPutovanja Vozite se „pivskim tramvajem“ u Brnu

Vozite se „pivskim tramvajem“ u Brnu

by redakcija

Dani su baš vrući, a gradski saobraćaj u Beogradu je u "stealth" modu. Gradske vlasti u češkom Brnu umesto Bus Plusa smislili su nešto potpuno drugačije – postavili su na jednu od svojih gradskih linija pivski tramvaj.

 

U tramvaj je ugrađen bar sa šankom i česmama iz kojih putnici mogu da se napoje sa tri vrste piva. Uz svako sedište montiran je držač gde mogu da ostave kriglu, da ne moraju da je drže sve vreme u ruci.

Pivski tramvaj puni se sa 120 litara čudesnog napitka (za mnoge), ali već se raspravlja da li je to dovoljno, pa se čuju predlozi da se poveća kapacitet. Uz pivo, u tramvaju se nude domaće kobasice sa prilozima. Od običnih tramvaja pivski se razlikuje i po tome što karte prodaje kondukter koji je ujedno i barmen. 

Gradske vlasti Brna pivski tramvaj trenutno drže na tromesečnoj probi. Veruje se da će ga u početku koristiti uglavnom turisti, jer vožnja uz pivo košta više nego običnim tramvajem. Ali, ko zna, ako gradski oci budu zadovoljni možda pivski tramvaj postane uobičajen način prevoza na ulicama drugog najvećeg češkog grada.

 

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!