Home InfoHronika Vlasnik prenoćišta uhapšen zbog prostitucije

Vlasnik prenoćišta uhapšen zbog prostitucije

redakcija

 

Policija sumnjiči Ljubišu V da je devojke angažovao kao plesačice, a zapravo su se bavile prostitucijom, a gostima su naplaćivale usluge po ceni od 90 do 150 evra
Policijski službenici Policijske uprave u Smederevu uhapsili su Ljubišu V. (45) iz Smedereva, vlasnika ugostiteljskog objekta i prenoćišta u Mihajlovcu, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije.
 
Kako je saopštila danas Policijska uprava u Smederevu, nakon saslušanja njemu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati.
 
Osumnjičeni se tereti da je od septembra ove godine angažovao devojke da rade kao plesačice u noćnom baru, dok je prava svrha njihovog angažovanja bila da zainteresovanim gostima pružaju i seksualne usluge po ceni od 90 evra za pola sata i 150 evra za sat vremena.
 
Pružanje usluga i naplatu je organizovao tako što su gosti devojkama unapred plaćali 50 evra za pola sata ili 100 evra za sat, a po izlasku iz soba konobaru plaćali razliku do pune cene, odnosno 4500 dinara za pola sata ili 6500 dinara za sat vremena.
 
Ovu razliku je vlasnik uzimao za sebe, a konobar je lažno evidentirao u knjizi gostiju da su sobe iznajmljivane za noćenje, ili nije ništa ni evidentirao.
 
Kriminalistička policija procenjuje da je prosečni dnevni promet u objektu iznosio oko 500 evra.
 
Protiv šest devojaka, jednog konobara i jednog radnika obezbeđenja biće podneta krivična prijava za pomaganje u vršenju krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije.
 
Osumnjičeni će, u zakonskom roku i uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!