Home Info Veslači Smedereva na prvenstvu Srbije

Veslači Smedereva na prvenstvu Srbije

redakcija

Narednog vikenda Veslački klub Smederevo nastupiće na prvenstvu Srbije koje će se održati u Beogradu na Adi Ciganliji. Za razliku od prošle godine, čelni ljudi kluba odlučili su da na skupu najboljih veslača Srbije u svim kategorijama nastupe bez seniora. Očekivan potez posle više nego naporne, zahtevne, ali i vrlo uspešne sezone u kojoj su se smederevski veslači okitili zlatnom evropskom medaljom u Beogradu što je pošlo za rukom Dušanu Bogičeviću i Veselinu Saviću u dvojcu bez kormilara.

Prvog dana u subotu 20. septembra na regatnu stazu izlaze najbolji pioniri i juniori Srbije. Veslački klub Smederevo imaće tri posade u juniorskoj konkurenciji. Do medalja će pokušati da dođu Zoran Rajić u skifu, Uroš Dimitrijević i Marko Ristić u dvojcu i Zoran Rajić, Marko Ristić, Uroš Dimitrijević i Andrija Stojković u četvercu bez kormilara.

U kategoriji pionira boje VK Smederevo braniće Boris Jančić, Stevan Vuković, Jovan Mišeljić i Nikola Minić u četverac skulu, Lazar Ristić i Miloš Slavković u dubl skulu i četverac sa kormilarom u sastavu Marko Živanić, Darko i Dejan Rizovski, Aleksandar Petrovski i kormilar Uroš Petrovski.
U nedelju 21. septembra za medalje će se boriti kadeti i seniori. Veslački klub Smederevo nastupiće u kadetskoj konkurenciji sa četiri posade. Dušan Dimitrijević veslaće u skifu, Lazar Dostanić i Andrija Stojković u dubl skulu, Aleksandar Radovanović, Matija Todorović, Aleksa Petrović i Danilo Selaković u četvercu bez kormilara i u četverac skulu veslaće Andrija Stojković, Dušan Dimitrijević, Lazar Dostanić i Danilo Selaković.

U prošloj godini Veslački klub Smederevo bio je, posle Partizana, najuspešniji na državnom prvenstvu sa sedam zlatnih, jednom srebrnom i dve bronzane medalje.

Saša Sparovic

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!