Home Info Veliki broj medalja za strelce na Prvenstvu Centralne Srbije

Veliki broj medalja za strelce na Prvenstvu Centralne Srbije

redakcija

Strelci „Smedereva“ ostvarili su niz odličnih rezultata na Prvenstvu Centralne Srbije u streljaštvu, B razvojni program, koje održano u nedelju 20. marta 2016. godine na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Najuspešniji je bio Veljko Ilić koji se sa rezultatom od 591 kruga okitio sa dve zlatne medalje u kategorijama kadeta i mlađih juniora standardnom vazdušnom puškom. Ilić je prošle godine bio najbolji kadet i četvrti mlađi junior. U konkurenciji kadeta srebrnu medalju ove godine osvojio je Lazar Vukojević iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 581 krugom, a Svetomir Jončić iz Streljačkog kluba „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota osvojio je bronzanu medalju sa 580 krugova. Kod mlađih juniora srebrnu medalju osvojio je Đorđe Rančić iz pirotskog „Lukanjca“ sa 584 kruga, a Vukojević je bio bronzani. Ekipno Streljačka družina „Smederevo“ (Veljko Ilić 591, Nemanja Adamović 549 i Nemanja Živojinović 526) bila je druga sa ukupnim rezultatom od 1666 krugova u kategoriji kadeta i treća u kategoriji mlađih juniora. Prošle godine naši kadeti bili su su treći, a četvrti u konkurenciji mlađih juniora. Kao i prošle godine najbolji su bili kadeti „Čika Mate“ sa 1722 kruga, a mlađi juniori „Lukanjca“ sa 1739 krugova, koji su prošle godine bili drugi. Bronzanu ekipu kadeta imala je Streljačka družina „Jagodina 92“ sa 1633 kruga.

Sa 544 kruga Petar Adamović je postao novi prvak Centralne Srbije u kategoriji mlađih juniora standardnim vazdušnim pištoljem. Drugo mesto pripalo je prošlogodišnjem prvaku Đorđu Mitkoviću iz Streljačkog kluba „Niš 1881“ sa krugom manje, a bronzu je osvojio još jedan smederevac, Miloš Nikolić sa 520 krugova. Nikolić je bio i najbolji kadet, ali u toj disciplini nisu dodeljene medalje, jer nije bio dovoljan broj prijavljenih strelaca.

U istoj disciplini Ana Todorović odbranila je prošlogodišnju titulu prvakinje Centralne Srbije u kategoriji mlađih juniorki sa 364 kruga. U ovoj kategoriji bronzanu medalju osvojila je Snežana Jovanović sa 339 krugova, koja je sa tim rezultatom bila i najbolja kadetkinja. Srebrnu medalju u kategoriji kadetkinja osvojila je Tijana Dimitrijević sa 316 krugova, a bronzanu Anja Vasiljević sa 306 krugova.
Kadetkinje „Smedereva“ standardnom vazdušnom puškom (Natalija Tasić 388, Iva Jovanović 380 i Jovana Lazić 361) sa 1129 krugova bile su druge ekipno, a pete u kategoriji mlađih juniorki. Prošle godine „Smederevo“ je imalo najbolju ekipu mlađih juniorki. Ove godine najbolje su bile kadetkinje pirotskog „Lukanjca“ sa 1132 kruga, a treće su bile nišlijke sa 1122 kruga, koje su bile treće i u kategoriji mlađih juniorki. Najbolje mlađe juniorke su kragujevčanke sa 1163 kruga, a druga je ekipa iz „Jagodine 92“ sa 1132 kruga. 

Prvenstvo Centralne Srbije je bilo kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo Srbije koje će se takođe, održati u Smederevu 2. i 3. aprila. Pre državnog prvenstva, sledećeg vikenda, u subotu 26. marta, održaće se i Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije u B programu. Plasman u finale su ostvarili: Natalija Tasić, kao četvrta sa 17 bodova i Iva Jovanović, kao šesta sa 12 bodova, u kategoriji pionirki vazdušnom puškom. U kategoriji kadetkinja, standardnom vazdušnom puškom, Tasićeva se plasirala kao peta sa 12 bodova. Veljko Ilić u kategoriji kadeta plasirao se kao prvi sa 30 bodova, a u kategoriji mlađih juniora kao drugi sa 27 bodova. Ana Todorović se plasirala kao deseta u kategoriji mlađih juniorki sa 8 bodova, a Petar Adamović u kategoriji mlađih juniora kao osmi sa 8 bodova.  

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!