Home InfoHronika Uhapšeni zbog ilegalne proizvodnje žestokih pića

Uhapšeni zbog ilegalne proizvodnje žestokih pića

redakcija

Policija je saopštila da su hapšeni  Milan Đurić. (50) iz Smedereva, vlasnik više trgovinskih radnji koje posluju pod imenom „NID“, Dragoljub J Jovanović (49) suvlasnika radnje „Lion“ iz Smerederava i njegov sugrađanin Marko M. (31), vlasnik štamparije „Men-ing sistem“. Uhapšen je i Zoran M. (43) vlasnik štamparije „Mozaik“ iz Velike Plane.

 

 

Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, nedozvoljenu upotrebu tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga i falsifikovanje službene isprave.

 

Osumnjičeni Milan Đurić i Dragoljub Jovanović su od početka 2007. do danas na području Smedereva organizovali i u dva ilegalna pogona neovlašćeno proizvodili i flaširali žestoka pića robnih marki: „Stomaklija“ – proizvodjača „Prokupac“ iz Beograda, „Vinjak“ – proizvodjača „Rubin“ iz Kruševca, „Gorki list“ – proizvodjača „Bio sad“ iz Subotice, kao i vina „Smederevka“ i „Ždrebac“ – proizvođača „Vinoprodukt Čoka“ iz Čoke i „Lozovača“ i „Šljivovica“ – proizvodjača „Lunovo selo“ iz Velike Drenove.

 

Sumnja se da su na flašama lepili etikete i akcizne markice koje su po njihovom zahtevu ilegalno štampali osumnjičeni Zoran Milošević i Marko Milošević u svojim štamparijama u Velikoj Plani i Smederevu.

 

Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzeto: 1.884 litara etil akohola, 621.450 komada etiketa i deklaracija za navedena žestoka alkoholna pića, 15.000 komada falsifikovanih akciznih markica, 7.705 litara falsifikovanog žestokog alkoholnog pića navedenih proizvodjača, 13 cisterni za skladištenje alkohola i rakija raznih
zapremina.

 

Oduzeto je i 4.950 litara belog vina u rinfuznom stanju, 42.000 metalnih zatvarača, dve mašine za zatvaranje flaša, pet pretakalica sa filterima i sistemom za punjenje, lap-top računar i kolor štampač za koje se sumnja da su korišćeni za izradu  falsifikovanih etiketa, deklaracija i akciznih markica, makaze za sečenje papira,
arome, baze i ekstrate u rinfuznom stanju.

 

U saradnji sa poljoprivrednom inspekcijom nakon izvršenog uzorkovanja i ispitivanja kvaliteta i zdrastvene ispranosti falsifikovanog pića, ustanovljeno je da je navedeno žestoko piće nebezbedno za zdravlje ljudi, navodi se u saopštenju MUP-a.

 

Na ovaj način osumnjičeni su nelegalno proizveli oko 500.000 litara raznih vrsta žestokog alkoholnog pića u vrednosti od oko 100 miliona dinara, a sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 50 miliona dinara, za koliko su oštetili i budžet Srbije.

 

Policija je saopštila i da nastavlja rad na identifikaciji svih osoba koji su od osumnjičenih kupovali falsifikovano piće i dalje ga distribuirali kroz svoje maloprodajne objekte.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!