Home InfoHronika Huligan iz Đenove smešten u smederevski zatvor

Huligan iz Đenove smešten u smederevski zatvor

by redakcija

Jedan od deportovanih srpskih huligana iz Italije, Nikola Kličković, od noćas se nalazi u smederevskom Okružnom zatvoru, saznaje Tanjug.

Postupajući po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, krivično vanraspravno veće Osnovnog suda u Smederevu juče je donelo odluku o određivanju pritvora prema Kličkoviću, radi obezbeđenja izvršenja kazne zatvora izrečene presudom od 14. decembra. 2009. godine.

Takođe je izdata i naredba nadležnoj policijskoj upravi za raspisivanje poternice prema okrivljenom, uz zahtev za oduzimanje putne isprave.

Presudom tadašnjeg Opštinskog suda u Smederevu, od decembra 2009. godine, okrivljeni Nikola Kličković oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Presuda nije postala pravosnažna pošto nije mogla da mu bude uručena jer nije bio dostupan na adresi koju je dao pravosudnimm organima.

Ivan Bogdanov i Nikola Kličković deportovani su juče iz Italije, gđe su bili u pritvoru zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici reprezentacija te zemlje i Srbije u oktobru prošle godine.
Duel dve reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2012. prekinut je u sedmom minutu zbog divljanja srpskih navijača na stadionu “Luiđi Feraris” u Đenovi.

UEFA je zbog divljanja navijača kaznila Srbiju jednom utakmicom pred praznim tribinama, Fudbalski savez Srbije sa 120.000 eura, a meč u Đenovi registrovan je službenim rezultatom 3:0 za Italiju.

Izvor: SMEDIA

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!