Home Info Udovičić u Smederevu

Udovičić u Smederevu

by redakcija

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je u ponedeljak Smederevo. Tom prilikom je u pratnji gradonačelnice gradskih funkcionera obišao Veslački klub Smederevo, koji ove godine obeležava 90 godina postojanja i Osnovnu školu Branko Radičević.

Udovičić se tokom posete jednom od najuspešnijih veslačkih klubova u Srbiji interesovao o uslovima za rad, finansijama i planovima Veslačkog kluba Smederevo. Iskoristio je i priliku da porazgovara sa seniorima Smedereva koji se pripremaju za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Beogradu. 

– Smederevo ne sme da bude poznato samo po negativnim informacijama koje dolaze kada se govori o železari. Moramo da napravimo jednu pozitivnu kampanju za sport u Srbiji, pa i u Smederevu. Jedan od pravih primera je Veslački klub Smederevo. To je klub koji stoji uzdignute glave ispred nas, klub koji ne traži mnogo i klub koji zna svoje kapacitete i koji teži ka mnogo boljim rezultatima nego što to mi očekujemo. To je pravi sportski duh koji nikada nije izostajao i duh koji ovaj klub itekako prezentuje na pravi način. Znam da veslanje nije mnogo popularan sporti i da svi mnogo više pažnje posvećujemo fudbalu i košarci. Neohodno je napraviti dobar marketing i pozitivnu sliku o drugim sportovima koji ostvaruju odlične rezultate na međunarodnim takmičenjima. Video sam u kakvim uslovima treniraju deca u Veslačkom klubu Smederevo i siguran sam da će država, Vlada i lokalne samouprave pomoći svim klubovima, a pre svega onima koji ostvaruju odlične rezultate.

Vanja Udovičić je od medija zatražio da malo više pažnje posvete manjim sportovima koji su uvek osvajali ili bili nadomak pobedničkog postolja navelikim međunarodnim takmičenjima i sportovima koji imaju tradiciju u Srbiji. 

Posetu Smederevu ministar omladine i sporta nastavio je obilaskom Osnovne škole Branko Radičević uključene u program Sport u škole. Tom prilikom razgovorao je sa direktorom škole Milošem Milosavljevićem, inače predsednikom Saveza sportova Smederevo i profesorima koje je lokalna samouprava angažovala sa Nacionalne službe za zapošljavanje za Akciju Sport u škole. Gradonačelnica je istakla da je grad sa zadovoljstvo izdvojio novac za angažovanje profesora, a, kako sada stvari stoje, to isto uradiće se i u godinama koje slede.

Udovičić je naglasio da je Smederevo najbolji grad kada je u pitanju projekat Sport u škole, ali i zato što je grad Smederevo dao nadu mladima i šansu ljudima koji su fakultetski obrazovani.
– Dali ste ovim mladim ljudima veru u sebe i samo potvrdili da se obrazovanje isplati. Projekat Sport u škole zaživeo je u 47 gradova širom Srbije. Učinićemo sve da u ovoj godini još više gradova i opština bude uključeno u ovaj projekat. Angažovanjem ljudi sa Nacionalne službe za zapošljavanje, koji su toliko uložili u sebe, dajemo signal svim mladima da Vlada Republike Srbije, Ministrastvo omladine i sporta, ali i lokalna samouprava razmišljaju o najvećem problemu današnjice, a to je nezaposlenost. To će nam biti prioritet u narednom periodu. Mladi jesu s pravom ogorčeni ali smo mi u prethodnom periodu pokazali da umemo da se suočimo sa problemima i da ne bežimo od njih – rekao je na kraju ministar Udovičić.

Saša Šparović

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!