Home InfoServisne informacije U septembru prikupljeno 216 jedinica krvi u Smederevu

U septembru prikupljeno 216 jedinica krvi u Smederevu

by Redakcija

Crveni krst Smederevo je, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, u septembru organizovao 4 redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi. U ovim akcijama, koje su održane u Centru za kulturu Smederevo uz primenu zdravstveno-preventivnih mera zaštite od Kovida 19 svakog ponedeljka od 9 do 15 časova, prikupljeno je 216 jedinica krvi. Crveni krst Smederevo zahvaljuje dobrovoljnim davaocima i poziva sve ljude dobre volje da učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Ove godine Svetski dan srca, 29. septembar 2021. godine obeležen je pod sloganom: POVEŽI SE SRCEM. Crveni krst Smederevo je ulučnom akcijom delio edukativne flajere kako bi se građani upoznali sa savetima kako da sačuvaju svoje srce i zdravlje – rekla je Maja Jovanovska, stručni saradnik za programske aktivnosti smederevskog Crvenog krsta.
Predsednica Terenske jedinice “Doktor Vladan Đorđević” Crvenog krsta Smederevo i licencirani trener u programu borbe protiv trgovine ljudima, Lana Đurašković, bila je predavač na seminaru “ Borba protiv trgovine ljudima“, u organizaciji Crvenog krsta Subotice. Na ovom seminaru je učestovalo 14 volontera, od kojih je bilo 12 iz Subotice i 2 iz Kule.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!