Home InfoHronika Tužilaštvo dobilo krivične prijave protiv odgovornih Crvenog krsta Smederevo zbog sumnji u zloupotrebe s novcem

Tužilaštvo dobilo krivične prijave protiv odgovornih Crvenog krsta Smederevo zbog sumnji u zloupotrebe s novcem

by Redakcija

Crveni krst Srbije podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu krivičnu prijavu protiv sekretara Crvenog krsta Smederevo, Tomislava Živanovića i još jedne aktivistkinje zbog zloupotrebe službenog položaja.

Krivične prijave su prosleđene Višem javnom tužilaštvu u Beogradu- Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije  jer  krivična dela spadaju u njihovu nadležnost.

Javnost ne zna šta je sadržaj krivičnih prijava.

Međutim, kako je SDCafe.rs već pisao, čelnici ove humanitarne organizacije osumnjičeni su za nezakonito trošenje para namenjenih  ugroženom stanovništvu.

Niko, još uvek,  nije uhapšen.

Iz Crvenog krsta Smederevo niko se nije oglasio. Crveni krst Srbije potvrdio je da je kontrolom utvrđeno nezakonito trošenje novca, ali ne i o kojoj sumi je reč. Nezvanično, iznosi su višemilionski.

Koliko miliona je teška sumnja o zloupotrebama u Crvenom krstu Smederevo?

Nova afera u Smederevu – Nezakonito trošene pare u Crvenom krstu Smederevo, smenjeno celo rukovodstvo

Slične vesti

2 comments

Miljan 22.07.2022 - 19:33

Mislim da nije aktivistkinja nego radnica crvenog krsta ali to ne menja dobru vest! Hvala za informaciju! Iskreno se nadam da ce tuzilastvo odraditi svoj deo posla. Zbog ovog pranja/lopovluka je ugrozen opstanak narodne kuhinje u Smederevu. Nadam de da cete i o tome nesto napisati. 800 najugrozenijih bi moglo ostati bez obroka ..

Reply
crveni 29.07.2022 - 15:26

Bas me cudi, ja im odnesem neku opranu garderobu, kvalitetnu, i malo noseni, oni u fazonu, ne treba nam to, mi prihvatamo samo novu garderobu, e to je taj Crveni Krst

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!