Home InfoHronika Tročlana grupa osumnjičena za više od 20 krađa

Tročlana grupa osumnjičena za više od 20 krađa

by redakcija

Kragujevačka policija je danas saopštila da je otkrila tročlanu grupu za koju sumnja da je, od aprila do avgusta, počinila više od 20 teških krađa i krađa na poručju Kragujevca, Smedereva, Trstenika i Knića.

Uhapšen je Aleksandar J. (24) i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, dok se za Milanom K. (21) traga, dok će protiv A. H. (17) jer je maloletnk biti podneta krivičnu prijavu redovnim putem.

Njih trojica su krali ovce, prasad i jagnjad, ali i bakarne kazane za pečenje rakije, mesingane i metalne ograde sa grobalja, dok su sa ulica odnosili poklopce šahtova i rešetke slivnika kišne kanalizacije.
Sumnja se i da su u mestu Drenovac kod Kragujevca obili privatnu radnju iz koje su oduzeli veću količinu auto-delova, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da policija sumnja da su Aleksandar J., Milan K. i A. H. životinje ubijali čekićem, klali ih i koristili za sopstvene potrebe.
Osumnjičeni se terete i da su u naselju Ilićevo kod Kragujevca vlasniku zaklali tri jagnjeta, od kojih su jedno istog dana ispekli, a dva ostavili u zamrzivaču.

U vršenje krivičnih dela odlazili su različitim vozilima, kako ne bi bili otkriveni, navodi policija i dodaje da su ukradenu robu preprodavali.
Kako je saopšteno, neki kupci su već identifikovani, a traže se i ostalih.
Policija će protiv kupaca podneti krivične prijave zbog sumnje prikrivanja, a Aleksandra J. će, po isteku mere zadržavanja, biti predati nadležnom istražnom sudiji.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!