Home InfoDruštvo Sveštenstvo poziva na molitvu za zdravlje u sredu

Sveštenstvo poziva na molitvu za zdravlje u sredu

by redakcija1

U Crkvi svetog apostola i evanđeliste Luke, na Veliku sredu, 1. maja, služiće se Sveta tajna Jeleosvećenja sa početkom u 18 časova.

Pozivamo sve vernike koji imaju telesnih i duševnih problema da dođu radi molitve za ozdravljenje.

Sveta tajna Jeleosvećenja sastoji se iz molitava sveštenika i pomazivanja bolesnika osvećenim uljem, kroz koje deluje Božija blagodat za ozdravljenje bolesnika, a bolest ovde podrazumeva oboljenje duše ili tela.

Svi verni koji učestvuju mogu doneti spiskove ukućana i srodnika koje treba da predaju svešteniku – poručuje sveštenstvo ove crkve.

Kako podsećaju, Sveta tajna Jeleosvećenja u crkvi je obavljana još u prvim vekovima Crkve Hristove.

Ustanovljena je na osnovu reči Svetog apostola Jakova: “Boluje li ko među vama? Neka dozove prezvitere crkvene, i neka se mole nad njim, pomazavši ga uljem u ime Gospodnje. I molitva vere će spasiti bolesnika, i podignuće ga Gospod; i ako je grehe učinio, oprostiće mu se” (Jak. 5, 1415).

Takođe, Isus je upućujući ih na propoved, učenicima poručio: “Bolesne isceljujte, gubave čistite…”(Mt. 10,8). Kao potvrda služe i reči svetog Jevanđeliste Marka, koji priča kako su sveti apostoli, kada ih je Gospod poslao na propoved, isceljivali bolesne.

 

 

 

Slične vesti

1 comment

Dragan 30.04.2024 - 17:48

Čini mi se da će neko da plati milione dinara za rentiranje ovih ukrasa od neke firme iz Salakovca.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!