Home Info „Plastične bašte“ na daskama JDP-a

„Plastične bašte“ na daskama JDP-a

by redakcija

U PATOS-u se nadaju da će to biti samo prvo izvođenje ove predstave u glavnom gradu, i da će ona, posle beogradske premijere na sceni JDP-a, svoj život na proleće nastaviti na nekoj od dečjih scena, navodi se u saopštenju Centra za kulturu iz Smedereva. Najbliži postizanju dogovora je pozorište „Duško Radović“.

Predstava „Plastične bašte“ nastala je u koprodukciji „Teatra Koreja“ iz Leća i PATOS-a. Pod nazivom „Giardini di plastica“ ovaj komad nalazi se na repertoaru pomenutog italijanskog teatrsa više od deset godina, dok domaće izvođenje beleži drugu sezonu.

U predstavi koju je u Smederevu režirao Salvatore Tramacere igraju Ana Pašti, Anđelka Vulić i Miljan Guberinić.

Predstava je do sada igrana na 13. Pozivnom festivalu autorskih projekata „Trema art fest 2010“ u Rumi u okviru glavnog festivalskog programa, gde je dobila plaketu za upotrebu scenskih elemenata. Miljan Guberinić dobio je nagradu za glumačko ostvarenje večeri.

Na 6. Međunarodnom multimedijalnom festivalu „PATOSOFFIRANJE“ u Smederevu predstava je dobila gran pri, a učestvovala je i na Ambijentalnom pozorišnom festivalu „Tvrđava teatar“.

Na beogradsku premijeru predstave „Plastične bašte“ biće pozvani beogradski prijatelji, ali i selektori najpoznatijih pozorišnih festivala za decu, kao što su Nikola Zavišić, selektor „TIBA“ festivala, Momčilo Kovačević, selektor festivala „Pozorište Zvezdarište“, zatim Slobodan Marković, selektor i direktor Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, a postoji mogućnost da iz Crne Gore dođe i Petar Pejaković, direktor dečjeg festivala u Kotoru.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!