Home InfoHronika ŠUĆO OŠUTIO RODBINU OSUĐENIKA

ŠUĆO OŠUTIO RODBINU OSUĐENIKA

by redakcija

Inspektori Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu uhapsili su Aleksandra Veličkovića (42), zvanog "Šućo" iz Ivanjice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevare, i tako oštetio oko 50 lica za ukupan iznos od oko 1.000.000 dinara.

Prema navodima krivične prijave, Veličković je pratio novinske članke o aktivnostima policije i hapšenjima osumnjičenih na teritoriji cele Republike Srbije, a zatim preko službe informacija "Telekoma" dobijao kućne brojeve telefona rodbine pritvorenih lica. Zatim je pozivao članove njihovih porodica i predstavljao se kao radnik zatvora, zatvorenik ili kuvar u zatvorima u Smederevu, Požarevcu, Užicu, Novom Sadu, Beogradu, Kruševcu i Subotici.  Uspevao je da ih ubedi da mu uplaćuju novac, kako bi njihovim rođacima u zatvoru obezbedio određene povlastice.

Obećavao je razne usluge, kao što su nabavka hrane, cigareta, slatkiša, vitamina, lekova, sredstava za higijenu, puštanje tople vode za kupanje, dopune za mobilni telefon, omogućavanje poseta i telefonskih kontakata, izlazaka na slobodu, plaćanje veštačenja i svedoka, troškova sudske medicine, plaćanje lekarskih potvrda koje bi, navodno, služile kao olakšavajuća okolnost u sudskom postupku, i tako dalje.

Na ovaj način je prevario oko 50 lica iz Smedereva, Mladenovca, Kosjerića, Užica, Ivanjice, Arilja, Jagodine, Futoga, Raške, Ćuprije, Kruševca, Požarevca, Beograda, Sombora, Novog Sada, Bačke Palanke, Kikinde, Zrenjanina, Palića, Ade, Lazarevca.

Oštećeni su, preko servisa za transfer novca "Post-net", uplaćivali Veličkoviću novac u iznosima od 1.000 do 57.000 dinara. Pojedini oštećeni su novac uplaćivali više puta, a do sada su dokazane 74 uplate. Takođe, od jednog lica je lično primio novac u iznosu od 700 švajcarskih franaka, a policija sumnja da je novac uzimao i preko drugih lica.

Policijska uprava u Smederevu nastavlja rad na otkrivanju saučesnika i pomagača u ovim prevarama, i apeluje na građane koji imaju neka korisna saznanja, ili su i sami oštećeni, da se jave najbližoj Policijskoj upravi ili direktno Odeljenju kriminalističke policije PU u Smederevu, na telefon 026/633-127.
 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!