Home Info Strelcima Smedereva Zastava kup

Strelcima Smedereva Zastava kup

redakcija

Streljačka družina „Smederevo“ je pobednik devetnaestog Kupa „Zastava oružje“ u streljaštvu za pionire i pionirke održanog ove nedelje u Kragujevcu. Sa 1.035 krugova, ekipa koju su činili po tri pionira i tri pionirke (ukupno šest članova), bila je bolja za četiri kruga od ekipe Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. Na trećem mestu sa 1.026 krugova je bila ekipa domaćina, Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca.
Ukupno se takmičilo 7 ekipa. Za „Smederevo“ nastupili su: Nemanja Adamović (181 krug –lični rekord), Veljko Ilić (176 krugova), Uroš Ćorović (158 krugova), Natalija Tasić (184 kruga – lični rekord), Iva Jovanović (169 krugova) i Jovana Lazić (167 krugova).

U pojedinačnom plasmanu bronzanu medalju osvojila je Natalija Tasić. Plasman ostalih strelaca „Smedereva“ Snežana Jovanović 25-ta (169 krugova), Iva Jovanović 29-ta, Jovana Lazić 28-ma, Vera Petronijević 36-ta (160 krugova, lični rekord),Tijana Dimitrijević 41-va (156 krugova), Nataša Đokić 43-ća (155 krugova) i Anja Vasiljević 52-ga (135 krugova). Ukupno je nastupilo 53 pionirke. Kod pionira najbolji plasman je ostvario Nemanja Adamović koji je bio prvi ispod crte za medalje – četvrti, Veljko Ilić je bio osmi, Ivo Barjaktarević 34-ti (167 krugova, lični rekord), Uroš Ćorović 52-gi. Ukupno je nastupio 61 kadet.

– Ovo je prvi put u istoriji naše družine da smo podigli veliki pehar pobednika Kupa „Zastava oružje“, koji se evo po devetnaesti put održava u Kragujevcu. Veoma sam ponosan na sve strelce koji su se svojim rezultatima izborili za trofej, a posebno na najmlađe Nataliju Tasić i Nemanju Adamovića, koji su prosto zablistali i ličnim rekordima osigurali „Smederevu“ naziv prvaka „Zastavinog“ kupa – ne krije svoje zadovoljstvo trener Nikola Simić i dodaje: Ova generacija strelaca na dobrom je putu da ispisuje jedno novo poglavlje u istoriji Streljačke družine „Smederevo“.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!