Home InfoDruštvo Smerderevo među gradovima koji najmanje novca izdvajaju za prvorođeno dete

Smerderevo među gradovima koji najmanje novca izdvajaju za prvorođeno dete

by Redakcija

Grad Smederevo majkama za prvo dete dodeljuje finansijsku jednokratnu pomoć od 15.000 dinara!

Ovaj poklon za bebu, malo je reći skroman, jer svaka baka, stric ili deda, kod uzglavlja deteta stavi bar toliko para,  opredeljen je još pre pet godina i do sada se, uprkos divljanju cena, niko nije setio da je možda vreme da se iznos uveća.

Istina, za istovremeno rođeno dvoje, troje i više dece odjednom određuje se iznos od 100.000 dinara, ali se, nažalost, ovakvi bejbi bumovi retko dešavaju.

Već na prvo čitanje jasno je koliko je smederevski iznos za prvorođenu decu mizeran, a nakon što pročitate koliko  izdvajaju neki drugi  gradovi, neće vam biti dobro.

Smederevska Palanka za prvo dete u porodici izdavaja čak 120.000 dinara ili osam puta više nego Smederevo!  Uz ovo stoji još jedan zapanjujući podatak- budžet opštine Smederevska Palanka je  1,7 milijardi dinara, a budžet Smedereva je 4,5 milijarde odnosno 2,5 puta veći od palanačkog.

Koja to matematika dovodi do računice da oni imaju više para za decu nego mi?

Čak je i malena Velika Plana  “pregazila” Smederevo i to dva puta. Za svako rođeno dete opština od prošle godine isplaćuje  jednokratnu novčanu pomoć od 50.000 dinara, umesto 21.000 dinara, koliko je bila do tada.

Što da ne odemo i dalje, preko Dunava. Kovin mamama daje duplo više nego Smederevo -30.000 dinara za rođenje prvog deteta, Požarevac 40.000 , Аpatin 50.000, Ruma 30.000 dinara, isto koliko i Bela Crkva. Novi Sad izdavaja 50.000 dinara za prvorođenu decu, a Čajetina čak 85.000 dinara.

Večina ovih gradova i opština ima budžete značajno manje nego Grad Smederevo i pokušava da vodi pronatalitetnu politiku. Ovde izgleda za to nikoga nije briga.

I pošto znamo da SDCafe.rs verno čitaju oni koji donose odluke, molimo ih da ovo pročitaju više puta, da utvrde gradivo. Možda nešto i nauče.

Slične vesti

3 comments

Pravda za poštene 14.02.2023 - 17:19

Ima više meseci kako se konstatuje da Smederevo propada.Ta konstatacija je prerasla u surovu stvarnost – Smederevo propada.Propada uz smešak na licu onih koji su umislili da nešto rade.Rade zarad propadanja jer je poštenima dosta propadanja.Postavlja se pitanje ZAŠTO! i kako ih ta sram ne može nagristi i dovede u poziciju da im crvena boja prekrije lice jer propadamo u svim sferama života u odnosu na ostale.Propadamo jer nam je sve oguljeno,ispucalo, oronulo,tužno,izgubljeno,probijeno,umno devastirano,samo protežirano,samo jednobojno,samo,samo,samo,mučno propadamo.Ajmo, izvucimo iz sebe da ne propadamo.

Reply
smederevac 14.02.2023 - 17:55

Jos jedan sraman parametar o.. nekima.. koji su cudom zaseli na celo naseg Grada .Grad se bukvalno raspada ,tone u sivilo …Budzet koji nije mali odlazi na volsebne nacine u privatne dzepove ,tajni tenderi za poslove koji se nikada i ne obave je matrica za rasipanje narodnih para .Nema para za bebe,nema za penzionere ,nema za borce ….strasno i tuzno!

Reply
Ivan 17.02.2023 - 01:25

Nema para ni za ulice koje su nam ubedljivo najgore u Srbiji. Smederevci daju toliko para na delove za trap, da komotno izdržavamo neku fabriku u inostranstvu. Bruka i sramota kakve su nam ulice, a to je jedan od prvih utisaka nekoga ko poseti ovaj grad.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!