Home Info Smederevski veslači potvrdili kvalitet

Smederevski veslači potvrdili kvalitet

by redakcija

Ovogodišnja internacionalna regata Vojvodina open, 53. po redu, na Palićkom jezeru okupila je više od 300 veslača iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske. U vrlo jakoj konkurenciji veslači Smedereva ostvarili su odlične rezultate.

Prvog dana na najviše postolje popeo se kombinovani četverac Smedereva i Crvene zvezde u sastavu Ristić, Rajić, Cvijetić i Lazović. Učesnici predstojećeg Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru bili su bolji do dva seniorska četverca i tako potvrdili da od njih može da se očekuje dobar rezultat na stazi koja će 2016. godine ugostiti najbolje veslače sveta na Olimpijskim igrama.

Srebrne medalje pripale su kadetskom četvercu bez kormilara u sastavu Aleksa Petrović, Veljko Simić, Lazar Ristić i Matija Todorović kao i juniorskom dublu Dostanić – Stojković. Bronzanu medalju osvojili su kadeti u četverac skulu u sastavu Mišeljić, Jančić, Slavković i Mihić.

U seniorskom dvojcu bez kormilara Uroš Dimitrijević i Nikola Selaković zauzeli su četvrto mesto i tako najverovatnije ostali bez vize za odlazak na Svetsko prvenstvo za seniore B koje se ove godine održava u Plovdivu.

Drugi Dan regate obeležio je kadetski dvojac bez kormilara u sastavu Aleksandar Radovanović – Danilo Selaković. Oni su trijumfovali u konkurenciji kadetadok su u finalu juniora zauzeli treće mesto. Drugo I'm je izmaklo u poslednjim metrima trke.
Juniorski četverac skul u sastavu DostanićStojkovićDimitrijević I Simić osvojio je srebrnu medalju dok je kadetski dubl skul Todorović – Petrović bio treći. Seniorski dvojac bez kormilara Selaković – Dimitrijević drugog Dana takmičenja doveslao je do bronzane medalje.

Narednog vikenda na trećem Svetskom kupu u Lucernu nastupiće trojica smederevskih veslača. Bogičević i Savić u teškom četvercu i Filipović u dublu sa Marjanovićem.
Mlađe selekcije Veslačkog kluba Smederevo prvo značajnije takmičenje imaće sredinom avgusta kada je programu druga regata Kupa Srbije.

foto: vojvodina online

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!