Home Info Smederevski strelci osvojili medalje na Prvenstvu centralne Srbije

Smederevski strelci osvojili medalje na Prvenstvu centralne Srbije

redakcija

Strelci „Smedereva“ ostvarili su niz odličnih rezultata na Prvenstvu Centralne Srbije u streljaštvu, B razvojni program, koje održano u subotu 21. marta 2015. godine na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Sa ličnim rekordom u gađanju na cele krugove zlatom se sa 579 krugova okitio Veljko Ilić u kategoriji kadeta standardnom vazdušnom puškom, a sa istim rezultatom u konkurenciji mlađih juniora bio je četvrti. U konkurenciji kadeta srebrnu medalju osvojio je Đorđe Savić iz Streljačke družine „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 563 kruga i boljom poslednjom serijom od Lazara Ivkovića iz Streljačkog kluba „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota kome je pripala bronza. Kod mlađih juniora prva dva mesta osvojili su juniorski reprezentativci Srbije, zlato Lazar Kovačević iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“ sa 593 kruga i srebro Stevan Jovanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 590 krugova. Bronzanu medalju osvojio je Đorđe Rančić iz pirotskog „Lukanjca“ sa 582 kruga. 

Takođe, sa ličnim rekordom od 381 kruga Aleksandra Vujasin je u kategoriji kadetkinja puškom osvojila srebrnu medalju i bronzanu u konkurenciji mlađih juniorki. Nadomak postolja, četvrte su bile Natalija Tasić u kategoriji kadetkinja sa 374 kruga, a u konkurenciji mlađih juniorki ovo nezahvalno mesto, po ko zna koji put, ponovo je pripalo Danici Denić sa 380 krugova. Tasićeva je bila sedma u konkurenciji mlađih juniorki. Duplu krunu sa 391 krugom odnela je Nevena Armuš iz kragujevačkog „Čika Mate“. Bronzu kod kadetkinja osvojila je Milena Cvetković iz Streljačkog kluba „Niš 1881“, a srebro Tijana Vukićev sa 383 kruga u kategoriji mlađih juniorki.

Sa 537 krugova Petar Adamović je postao vicešampion u kategoriji mlađih juniora standardnim vazdušnim pištoljem. Prvo i treće mesto pripala su Nišlijama. Zlato Đorđu Mitkoviću sa 546 krugova, a bronza Aleksi Milovanoviću sa 502 kruga. Isti je raspored i kod kadeta. U ovoj disciplini najbolja kadetkinja i mlađa juniorka sa 365 krugova bila je Ana Todorović, naša bronzana juniorka sa Prvenstva Srbije u A programu, ali proglašenje u ovoj disciplini nije održano, jer se deo takmičenja održao u Lučanima.  

Ekipnu šampionsku titulu osvojile se mlađe juniorke standardnom vazdušnom puškom: Danica Denić, Aleksandra Vujasin i Natalija Tasić sa 1135 krugova, dok su kadetkinje ekipno: Aleksandra Vujasin, Natalija Tasić i Iva Jovanović sa 1095 krugova bile druge. Kod mlađih juniorki drugo mesto osvojila je ekipa Streljačkog kluba „Jagodina 92“ sa 1.120 krugova, a treće Streljački klub „M. M. Lukanjac“ iz Pirota sa 1.108 krugova. Kod kadetkinja bolje od naše pucala je ekipa „Lukanjca“ sa 1108 krugova, a treća je ekipa „Jagodine 92“ sa 1045 krugova. 

Kadeti ekipno: Veljko Ilić, Luka Jevtić i Uroš Ćorović, sa 1575 krugova bili su treći, a četvrti u konkurenciji mlađih juniora (Veljko Ilić, Pavle Marković i Luka Jevtić) sa 1605 krugova. Najbolji su bili kadeti kragujevačkog Streljačkog kluba „Čika Mata“ sa 1.677 krugova, a drugi iz pirotskog kluba „Lukanjac“ sa 1.673 kruga. Kragujevčani su bili najbolji i u konkurenciji mlađih juniora sa 1.712 krugova, a pirotski „Lukanjac“ drugi sa  1.697 krugova, ispred ekipe Streljakog kluba „Jagodina 92“ sa 1.687 krugova. 

Ostali rezultati smederevskih strelaca: Pavle Marković 539 krugova, Luka Jevtić 509 krugova, Ivan David 496 krugova, Uroš Ćorović 487 krugova, Iva Jovanović 340 krugova i Jovana Lazić 336 krugova, svi standardnom vazdušnom puškom.

Prvenstvo Centralne Srbije je bilo kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo Srbije koje će se takođe, održati u Smederevu 4. i 5. aprila. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!