Home InfoDruštvo Smederevski Lux Naxi Radio na 24. „Radio danima“

Smederevski Lux Naxi Radio na 24. „Radio danima“

Održani 24. Radio-dani , od 6. do 8. novembra na Zlatiboru, a u organizaciji Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

by Redakcija

Pod motom “Radio je prijatelj” održani su 24. Radio-dani , od 6. do 8. novembra u hotelu ,,Mona“ na Zlatiboru, a u organizaciji Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Vlasnici radio stanica, urednici, novinari, voditelji i drugi radijski ljudi bili su u prilici da prisustvuju panelima i radionicama na kojima su govorili predavači iz Srbije ali i inostranstva.

Govorilo se o tome koji su to najveći izazovi i problemi u radio industriji, kako privući „generaciju Z“ da u eri društvenih mreža i influensera zavole i radio, koji su to marketinški problemi i kako ih prevazići. Poseban panel bio je posvećen lokalniim radio stanicama – opstanak i budućnost. Na ovom panelu govorili su predstavnici radio stanica iz Niša, Kragujevca, Beograda, Segedina, Bečeja, kao i glavni i odgovorni urednik smederevskog Lux Naxi radija, Milan Medenica.

„Radio dani u organizaciji Udruženja radio-stanica RAB Srbija, je jedinstven skup koji omogućava ozbiljnim radio emiterima da se sastanu i u veoma konstruktivnim i radnim panelima pronalaze najbolja rešenja za unapređenje savremenog radija kao elektronskog medija. U savremenom dobu radio je pred velikim iskušenjima ali ovakva vrsta okupljanja pomaže da se ta iskušenja preduprede. Čestitao bih kolegama na odličnim predavanjima i zahvalio se RAB-u na organizaciji u i na pozivu za učešće.“ – rekao je za SDCafe.rs Milan Medenica glavni i odgovorni urednik smederevskog Lux Naxi radija.

Novinarka “Politike” i TV kritičar Meri Bilić i rok novinarka Jadranka Janković-Nešić održale su predavanje pod nazivom ,,Intervju, zadatak i izazov”, urednica Informativnog programa Radio Beogarada, Nataša Raketić govorilaje o hibridnom radiju i ,,novoj eri radio stvaralaštva”, a o utiscima i novitetima u funkcionicanju radija u Americi pričala je Tamara Mikuš, programska direktorka “Šlager” radija iz Budimpešte.

Svoje znanje iskustvo na panelima sa prisutnima podelili su i Maja Raković, predsednica RAB Srbija, muzički novinar Petar Janjatović, novinar i pisac Dragan Gaga Popović, kantautorka Ana Stanić, novinar i pisac Aleksandar Gajović, Goranka Jednak Maksimović, predstavnica Radiodays Europe i mnogi drugi.

 

foto: RAB

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!