Home Info Smederevke osvojile Međunarodni odbojkaški turnir u Beču

Smederevke osvojile Međunarodni odbojkaški turnir u Beču

by redakcija

Odbojkaški klub Tehničar Smederevo se po prvi put, posle osnivanja 2006-te godine, može pohvaliti osvajanjem prvog mesta na Međunarodnom odbojkaškom turniru u Beču, održanom od 14-17.11.2019god.

U izvanrednoj organizaciji EX-YU Volley Wien kluba, uz učešće juniorskih ekipa iz 6 zemalja (Austrije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Mongolije i Srbije), naše devojke su dostojno reprezentovale svoju Srbiju, grad Smederevo i svoj klub. Pod dirigentskom palicom trenera Mavrić Nikole, naše devojke u sastavu Mladenović Dunja, Šijan Kristina, Nedeljković Anica, Morača Maša, Perić Teodora, Mišić Tamara, Spasić Milica, Gavrilović Anđela, Nikolić Sofija, Maljević Mila, Pavlović Miljana, Staletović Jana, Vijatović Milica, Simijović Kristina, Jelić Emilija, Ksenija i Barbara Petrović, dominantno su osvojile prvo mesto i bez poraza osvojile ovaj prestižni turnir.

Osim takmičarskog, ovaj turnir je bio prilika da se naše devojke druže i sprijatelje sa drugaricama iz ne tako dalekih ali sada vrlo bliskih država i sredina. Ovaj događaj je bio pravi pokazatelj da je sport segment spajanja i brisanja granica i razlika. Ujedno, u programu vanturnirskih aktivnosti, Teodora Perić je osvojila titulu Mis Odbojkašica a Tamara Mišić je bila prva pratilja.

"Ovakav rezultat je neoboriv pokazatelj stručnosti i sistematičnosti trenažnog i takmičarskog procesa OK Tehničar Smederevo ali i saradnje sa svim dobronamernim sportskim subjektima u okviru ali i van granica naše lepe Srbije. I pored dostignutog, i dalje ćemo se boriti za prioritet zbog koga i bivstvujemo a to je zdravo formiranje sportskih ličnosti i usmerenost dece našeg Smedereva ka bavljenju sportom kao načinu života. Brojnost dece i rezultati koji se postižu, direktan su pokazatelj da je OK Tehničar Smederevo na pravom putu. Putu sporta i vrednosti koje isti donosi." – rekla je za SDCafe.rs predsednik OK Tehničar Smederevo Ivana Mavrić.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!