Home Info Smederevka na Prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem

Smederevka na Prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem

redakcija

Najbolja pištoljašica Streljačke družine Smederevo Ana Alentijev učestvovaće na Prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem, koje se održava od 21. jula do 3. avgusta 2013. godine na strelištu "Pampas" u Osijeku u Hrvatskoj. Alentijev će nastupiti u olimpijskoj disciplini sport pištolj 30+30 metaka. Ona je jedina juniorka reprezentacije Srbije koja će nastupiti u ovoj disciplini, zahvaljujući izuzetno dobrim rezultatima tokom cele sezone malokalibarskim oružjem, gde je pokazala da je trenutno ubedljivo najbolja juniorka koja gađa pištoljem u Srbiji. Ana Alentijev je jako mlada i na ovo prvenstvo ide bez opterećenja, ali sa željom da na njemu postigne što bolji rezultat i ostvari bolji plasman nego prošle godine na Evropskom Prvenstvu koje je održano u Bolonji u Italiji kada je zauzela 22 mesto.

Nakon uspešne sezone vazdušnim oružjem, Ana Alentijev je veoma uspešno započela sezonu malokalibarskim oružjem. U juniorskoj konkurenciji imala je četiri takmičenja, na svakom je uzela medalju. Dva puta je pobedila na kolu KUP-a, jednom je bila druga, dok je na međunarodnom takmičenju Grand Pri
Novog Sada osvojila bronzanu medalju. Zahvaljujući dobrim rezultatima uspela je da se plasira u finale KUP-a za seniorke sa 6. mesta, što je fantastičan rezultat, jer je Srbija svetska velesila u ovoj disciplini. Na nedavno održanom izuzetno jakom međunarodnom turniru "Streljačkih nada" u Plzenu u Češkoj Ana je zauzela 18 mesto od 53 takmičarke i do finala joj je nesotajalo 5 krugova.

Ana Alentijev i njen trener Boban Marinković u Osijek putuju već 15. jula na završne petodnevne pripreme sa reprezentacijom Srbije, a na vatrenu liniju Ana izlazi 23. jula. Sezona malokalibarskim oružjem završava se 4. avgusta na državnom šampionatu u Novom Sadu.

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!