Home Info Smederevci prvi u Sloveniji

Smederevci prvi u Sloveniji

by redakcija

Košarkaški klub KK “Basket IN” Smederevo  je u periodu od 04 – 06. septembra 2015. godine učestvovao na Međunarodnom košarkaškom turniru u Sloveniji – KOPER 2015.

Na turniru koji se održavao u kategoriji juniora i kadeta učestvovale su ekipe iz Slovenije, Italije, Švajcarske, Srbije. Uz podršku KK “IBC” iz Beograda, KK “Basket IN” je na ovom turniru bio pojačan sa igračima ovog kluba, čime je zajednička saradnja krunisana osvajanjem prvog mesta.

Pored odigravanja utakmica učesnicima turnira omogućeno je i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Članovi srpske delgacije imali su priliku da posete Trst, Koper, Piran, Portorož i na taj način upoznaju se sa delom slovenačkog i italijanskog primorja.

Prvu utakmicu na turniru KK “Basket IN” odigrao je protiv ekipe SP “Portorož” na kojoj je zabeležio prvu pobedu rezultatom 37-49. Mali broj postignutih ali i primljenih poena rezultat je jakih odbrana i jedne i druge ekipe. Zonska odbrana koju je postavio strateg Smederesvkog kluba, i koju je forisirao tokom većeg dela turnira  dala je rezultete. Istog dana, samo u večernjim satima odigrana je druga utakmica, ovoga puta protiv domaćina turnira ekipe UKK „Koper“. I pored vidnog umora nakon prve utakmice i nedovoljnog oporavka, puleni trenera Nenada Ilića uspeli su da slome otpor Slovenaca početkom druge četvrtine i time osiguraju prolazak u polufinale. Konačan rezultat ove utakmice bio je: 75-44.

Poslednja utakmica u grupnoj fazi odigrana je protiv ekipe BC „Divac“ iz Ciriha (Švajcarska). Obzirom na tempo odigravanja utakmica, i relativno malo vremena za oporavak, ovo je bila jedna od težih utakmica, iako Švajcarci nisu važili za favorita u ovom susretu obzirom na negativan skor na prethodnim utakmicama. Sve do početka treće četvrtine igrači KK „Basket IN“-a mučili su se sa motivisanim Švajcarcima kojima je ovo bila poslednja prilika da ostvare povoljan rezultat. Konačan rezultat glasio je: 51-67. 

Par sati nakon ovog susreta usledila je finalna utakmica protiv ekipe SP “Portorož“ koju sa klupe predvodi proslavljeni košarkaš i bivši Slovenački reperezentativac Sašo Ožbolt. Posle prve utakmice i ostvarene pobede u grupnoj fazi, ekipa Portoroža ovoga puta ušla je znatno motivisanije i spremnije u ovu utakmicu. Iskusni igrač, a sada u ulozi tenera Sašo Ožbolt uspeo je da pripremi svoju ekipu na zonsku odbranu koja je u prvom susretu predstavljala pravu enigmu za Slovenački tim. Nakon četrdeset minuta „divovske bitke“ na terenu, ekipa KK „Basket IN“-a zasluženo je osvojila prvo mesto na turniru. Rezultat finalne utakmice bio je: 57-48. Titula MVP-a turnira pripala je igraču Aleksandru Mladenoviću koji je nastupao za KK „Basket IN“ Smederevo.

„Pored ostvarenog rezultata na koji smo ponosni, mnogo veća vrednost ogleda se u kontaktima koje smo ostvarili sa trenerima i klubovima iz drugih država, kao i prijateljstva za koja verujemo da će se nastaviti i narednih godina, obzirom da smo već sada uputili pozive ekipama iz Slovenije i Švajcarske da budu naši gosti na narednom turniru „Nadji vremena za košarku“, koju naš klub tradicionalno organizuje“ – rekao je za SDCafe trener KK „Basket in-a“, Nenad Ilić.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!