Home ZanimljivostiPoznati Slavni srpski glumci na poštanskim markama

Slavni srpski glumci na poštanskim markama

by redakcija

Serija poštanskih maraka sa likovima glumaca, nastala u saradnji JP PTT saobraćaja Srbija i Udruženja dramskih umetnika Srbije, predstavljena je na maloj sceni Ateljea 212.

Prigodno izdanje poštanskih maraka pod nazivom "Velikani srpskog glumišta" Pošta je pustila u opticaj 24. maja. Na osam maraka nominalnih vrednosti po 22 dinara prikazani su portreti Žike Milenkovića, Radmile Savićević, Petra Kralja, Radeta Markovića, Ksenije Jovanović, Predraga Tasovca, Pavla Vujisića i Dragana Lakovića. 

Ove marke, kao prethodne koje su posvećene velikanima srpske glume, umetnički je obradila akademski slikar mr Marina Kalezić. U ovom izdanju, Pošta je objavila i četiri prigodna koverta, takođe sa portretima glumaca. 

Tiraž izdanja štampanog tehnikom višebojnog ofseta je 45.000, u tabačićima od po osam maraka sa vinjetom u sredini. Filatelistička izdanja posvećena dramskim umetnicima objavljuju se od 2003. godine. 

Do sada su lik na poštanskim markama dobili, izmedju ostalih, Dobrica Milutinović, Žanka Stokić, Ljubinka Bobić, Mija Aleksić, Zoran Radmilović…

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!